ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: «Ναι» σε έντιμο συμβιβασμό, «όχι» σε ρήξη με ΕΕ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσκόπηση

Υπέρ ενός έντι­μου συμ­βι­βα­σμού ένα­ντι της ρήξης με τους εταί­ρους τάσ­σε­ται η πλειο­νό­τη­τα των ερω­τη­θέ­ντων σε δη­μο­σκό­πη­ση της εται­ρεί­ας Marc, ενώ οι μισοί (50,4%) δη­λώ­νουν ότι είναι υπαρ­κτό το εν­δε­χό­με­νο χρε­ο­κο­πί­ας της χώρας.

Ει­δι­κό­τε­ρα, στο δεύ­τε­ρο μέρος της πα­νελ­λα­δι­κής πο­λι­τι­κής έρευ­νας της Marc, για την «Εφη­με­ρί­δα των Συ­ντα­κτών», το 69,6% των ερω­τη­θέ­ντων (από 67,7% τον Φε­βρουά­ριο) τάσ­σε­ται υπέρ ενός έντι­μου συμ­βι­βα­σμού με λύση κοι­νής απο­δο­χής, ένα­ντι του 27,4% που πι­στεύ­ει ότι «πρέ­πει να οδη­γη­θού­με σε ορι­στι­κή ρήξη, έστω και εάν αυτό ση­μαί­νει επι­στρο­φή στη δραχ­μή» (από 29,6%). Το 3% δεν απα­ντά.

Από τα στοι­χεία της έρευ­νας προ­κύ­πτει πως η πλειο­ψη­φία των ψη­φο­φό­ρων του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ (57,8%) επι­θυ­μεί συμ­βι­βα­σμό, ενώ το 38,9% ρήξη.

Τα με­γα­λύ­τε­ρα πο­σο­στά υπέρ του συμ­βι­βα­σμού κα­τα­γρά­φουν οι ψη­φο­φό­ροι της ΝΔ (94,4%), του ΠΑΣΟΚ (86,2%) και του Πο­τα­μιού (84,4%), ενώ υπέρ της ρήξης εκεί­νοι της Χρυ­σής Αυγής (55,6%), του ΚΚΕ (52,1%) και των ΑΝΕΛ (46,3%).

Το εκλο­γι­κό κοινό εμ­φα­νί­ζε­ται μοι­ρα­σμέ­νο ως προς το εν­δε­χό­με­νο χρε­ο­κο­πί­ας της χώρας το επό­με­νο διά­στη­μα, με το πο­σο­στό, όμως, που απα­ντά «ναι» να είναι αυ­ξη­μέ­νο κατά 7,8 μο­νά­δες.

Στο ερώ­τη­μα «πι­στεύ­ε­τε ότι είναι υπαρ­κτό το εν­δε­χό­με­νο χρε­ο­κο­πί­ας της Ελ­λά­δας το επό­με­νο διά­στη­μα;» το 50,4% απα­ντά «ναι», το 45% απα­ντά «όχι», ενώ δεν απα­ντά το 4,1%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.