Ειδήσεις

Γιούνκερ: Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει Grexit

O πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Welt am Sonntag δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα βρεθεί εκτός ευρώζώνης, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Η άποψη της Κομισιόν είναι η εξής: Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει Grexit», τόνισε ο κ. Juncker.

O ίδιος συμπλήρωσε ότι «κανένα από τα κορυφαία πολιτικά στελέχη στην Ευρώπη δεν εργάζεται με σκοπό την έξοδο της Eλλάδας από την ευρωζώνη. Η χώρα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ».

Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ αυτό θα οδηγούσε σε μια ανεπανόρθωτη απώλειες φήμης για ολόκληρη την ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογράμμισε.

Η Ελλάδα οφείλει να τιμήσει τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις και η κυβέρνηση πρέπει να αντισταθμίσει πιθανές επιπρόσθετες δαπάνες με άλλες εξοικονομίσεις ή πρόσθετα εισοδήματα, είπε.

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στην χρηματοδοτική στήριξη ευρωπαϊκών κρατών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ότιδήποτε άλλο θα συναντούσε σκληρή αντίδραση στο γερμανικό κοινοβούλιο, ανέφερε στην εφημερίδα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου