ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Καραγιάννης: Οι ελπίδες της αγοράς τώρα στους τουρίστες!

news room 4 λεπτά ανάγνωση
Παναγιώτης Καραγιάννης

«Η κατά­σταση στην αγορά είναι  τραγική.   Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγ­ματα. Τέτοια  κρίση δεν είχαμε ζήσει ούτε το καλο­καίρι του 1974, μετά το πρα­ξι­κό­πημα,  που επι­χει­ρή­θηκε στην Κύπρο ή σε άλλες περιό­δους εκτά­κτου ανάγκης».

Αυτό δήλωσε  χθες ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας Εμπο­ρι­κών Συλ­λό­γων Δωδε­κα­νή­σου κ. Πανα­γιώ­της Καρα­γιάν­νης.

«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα  και δεν προ­βαί­νει σε αγορές. Εξαι­τίας  των σκληρών μέτρων που εφαρ­μό­σθη­καν στο παρελ­θόν επλήγη η μικρο­με­σαία τάξη. Οι κατα­να­λω­τές  δεν μπο­ρού­σαν να αγο­ρά­σουν ακόμη και τα απα­ραί­τητα κατά την εορ­τα­στική περίοδο», εξήγησε ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας Εμπο­ρι­κών Συλ­λό­γων.

Ο κ. Πανα­γιώ­της Καρα­γιάν­νης δήλωσε πως ούτε οι εκπτώ­σεις συνέ­βα­λαν στο να αυξηθεί η  κίνηση  και να τονωθεί η αγορά.

«Ελπί­ζαμε πως θα αυξα­νό­ταν η κίνηση του­λά­χι­στον κατά την εκπτω­τική περίοδο. Οι συνά­δελ­φοι έμποροι έκαναν γεν­ναίες προ­σφο­ρές  αλλά δεν υπήρξε αντα­πό­κριση», δήλωσε ο κ. Πανα­γιώ­της Καρα­γιάν­νης.

Οι έμποροι σύμφωνα με τον κ. Πανα­γιώτη  Καρα­γιάννη ενα­πο­θέ­τουν τώρα  τις ελπίδες τους στη νέα του­ρι­στική σεζόν.

«Όλοι ενα­πο­θέ­τουν τις ελπίδες τους στη νέα του­ρι­στική σεζόν που θα ξεκι­νή­σει σε λίγους μήνες. Οι πλη­ρο­φο­ρίες που έχω δεί­χνουν πως οι αφίξεις στη Ρόδο θα είναι αρκετές. Του­λά­χι­στον οι παρα­δο­σια­κές του­ρι­στι­κές αγορές θα δώσουν στη Ρόδο πολλούς επι­σκέ­πτες. Θα καλυ­φθεί δηλαδή και το μεγάλο κενό που  υπάρχει στις κρα­τή­σεις από τη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Καρα­γιάν­νης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρα­γιάννη  οι έμποροι  ελπί­ζουν ότι οι επι­σκέ­πτες από  τις παρα­δο­σια­κές του­ρι­στι­κές αγορές που  έχουν μεγα­λύ­τερη ρευ­στό­τητα θα τονώ­σουν την αγορά.

«Οι έμποροι ελπί­ζουν πως οι επι­σκέ­πτες που θα έρθουν φέτος στη Ρόδο  από την Αγγλία τη Γερ­μα­νία τη Σουηδία θα έχουν χρήματα και θα κάνουν αγορές από τα κατα­στή­ματά τους.  Αυτό δεί­χνουν και οι έρευνες που έχουμε διε­νερ­γή­σει», δήλωσε ο κ. Πανα­γιώ­της Καρα­γιάν­νης.

Σε ερώτηση  σχετικά με τα ζητού­μενα των εμπόρων από τη δημο­τική αρχή, ο κ. Πανα­γιώ­της Καρα­γιάν­νης δήλωσε:

«Θα έχουμε συνά­ντηση σε  λίγες ημέρες με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζη­διάκο. Θα ανα­λύ­σουμε τα θέματα  που μας απα­σχο­λούν».

Η διοί­κηση της Ομο­σπον­δίας Εμπο­ρι­κών Συλ­λό­γων Δωδε­κα­νή­σου ζητά από τη δημο­τική αρχή να θέσει σε εφαρ­μογή αυστη­ρούς κανόνες και να βάλει τάξη στο  νησί.

«Θα πρέπει να μπει τάξη. Εμείς θα ιεραρ­χή­σουμε τα προ­βλή­ματα προ­κει­μέ­νου να δρο­μο­λο­γή­σει  και ο δήμαρ­χος τις δράσεις που πρέπει», δήλωσε ο κ. Καρα­γιάν­νης.

Οι έμποροι περι­μέ­νουν να υλο­ποι­ή­σει και η νέα κυβέρ­νηση τις δεσμεύ­σεις της προ­κει­μέ­νου να ανα­σά­νει η αγορά και  να δημιουρ­γη­θεί  ρευ­στό­τητα.

«Ευελ­πι­στούμε να εφαρ­μο­σθούν ευερ­γε­τικά μέτρα και από τη νέα κυβέρ­νηση για  τις εμπο­ρι­κές επι­χει­ρή­σεις. Δεν θα μεί­νουμε όμως με σταυ­ρω­μένα χέρια.   Δεν γίνεται να μας δίνουν υπο­σχέ­σεις και να μένουν όλα στα λόγια. Θα ζητή­σουμε από τους αρμό­διους υπουρ­γούς να εφαρ­μό­σουν όσα υπο­σχέ­θη­καν», δήλωσε ο κ. Καρα­γιάν­νης.

Ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας Εμπο­ρι­κών Συλ­λό­γων Δωδε­κα­νή­σου δήλωσε πως θα πρέπει να οριο­θε­τη­θεί το εμπο­ρικό κέντρο της Ρόδου.

«Οι του­ρί­στες νομί­ζουν πως το εμπο­ρικό κέντρο της Ρόδου βρί­σκε­ται στη Μεσαιω­νική Πόλη.  Αγνοούν πως εμπο­ρι­κές επι­χει­ρή­σεις  λει­τουρ­γούν  και σε άλλα σημεία της  Ρόδου», δήλωσε ο κ. Καρα­γιάν­νης.

Σύμφωνα με  τον κ. Καρα­γιάννη  θα πρέπει να καθαι­ρε­θούν οι πινα­κί­δες που  είναι γραμ­μέ­νες στη Ρωσική Γλώσσα και έχουν αναρ­τη­θεί σε διάφορα  σημεία κοντά στην Εθνική Οδό Ρόδου -Λίνδου.

«Θεω­ρούμε πως δημιουρ­γεί­ται αθέ­μι­τος αντα­γω­νι­σμός και ζητάμε να καθαι­ρε­θούν οι πινα­κί­δες που είναι γραμ­μέ­νες στη Ρωσική Γλώσσα.  Δεν θα υπο­χω­ρή­σουμε στο θέμα αυτό και θα ζητή­σουμε την παρέμ­βαση του Εισαγ­γε­λέα»,  δήλωσε ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δίας Εμπο­ρι­κών Συλ­λό­γων Δωδε­κα­νή­σου κ. Πανα­γιώ­της Καρα­γιάν­νης.

Οι κατα­στη­μα­τάρ­χες

της Μεσαιω­νι­κής Πόλης

Συνά­ντηση με το δήμαρχο Ρόδου θα επι­διώ­ξει σε λίγες ημέρες και η διοί­κηση του Συλ­λό­γου Κατα­στη­μα­ταρ­χών Μεσαιω­νι­κής Πόλης.

«Θα επι­διώ­ξουμε να συνα­ντη­θούμε με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζη­διάκο και να συζη­τή­σουμε για τα προ­βλή­ματα που υπάρ­χουν στην περιοχή όπου λει­τουρ­γούν οι επι­χει­ρή­σεις μας. Θεω­ρούμε  πως θα πρέπει επι­τέ­λους  να αντι­με­τω­πι­στεί  σωστά το κυκλο­φο­ριακό πρό­βλημα», δήλωσε ο  πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Κατα­στη­μα­ταρ­χών της Μεσαιω­νι­κής Πόλης κ. Ανδρέας Πανα­γιω­τό­που­λος.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που θα μπο­ρούσε να αντι­με­τω­πι­στεί το κυκλο­φο­ριακό πρό­βλημα στην Μεσαιω­νική Πόλη ο κ. Πανα­γιω­τό­που­λος δήλωσε:

«Θα πρέπει να μην εισέρ­χο­νται αυτο­κί­νητα και δίκυκλα στην Μεσαιω­νική Πόλη. Δεν μπορεί να αντι­με­τω­πι­στεί δια­φο­ρε­τικά το πρό­βλημα. Εφόσον δεν γίνεται κατα­νοητή η σημασία των μέτρων να  απα­γο­ρευ­θεί πλέον η είσοδος σε όλα τα  τρο­χο­φόρα».

Σύμφωνα με τον κ. Πανα­γιω­τό­πουλο θα πρέπει  να υπάρχει  και περισ­σό­τερη καθα­ριό­τητα στη Μεσαιω­νική Πόλη.

Ανα­γκαίες είναι ακόμη και δράσεις που θα συμ­βά­λουν στην τόνωση του θαλάσ­σιου του­ρι­σμού.

«Να συζη­τή­σει η δημο­τική αρχή με τους ιδιο­κτή­τες των εται­ρειών κρουα­ζιέ­ρας και να ικα­νο­ποι­ή­σει τα αιτή­ματά τους. Δεν μπορεί κάθε χρόνο να έχουμε λιγό­τε­ρους κατά­πλους», δήλωσε ο κ. Πανα­γιω­τό­που­λος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

    Ναι μεν αλλα ,υπαρχουν πολλα περισσοτερα προβληματα στη παλαι ποτε παλια πολη κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ <ΤΑ οποια πρεπει να αναφερονται καθημερινα πχ καταληψεις δ.χωρων μουσικες στο διαπασων απο τις 9 το βραδυ,λεξιλογειο κραχτων στους διερχομενους τουριστες,κλπ.Ελπιζουμε πως θα ολα αυτα θα σταματησουν(σε καποιο βαθμο αυτη τη χρονια)αλλα πιστευω οτι ειναι ονειρο θερινης νυχτος διοτι παντα υπερτερουν τα καλα και συμφιαροντα.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ