ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Πυροσβεστική” παρέμβαση: Θα σεβαστώ την εντολή του λαού αλλά και τις υποχρεώσεις της χώρας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας

Η υπο­χρέ­ω­σή μου να σε­βα­στώ την κα­θα­ρή εντο­λή του ελ­λη­νι­κού λαού για τέλος της λι­τό­τη­τας και επι­στρο­φή σε μία ανα­πτυ­ξια­κή ατζέ­ντα, σε καμιά πε­ρί­πτω­ση δεν πε­ρι­λαμ­βά­νει τη μη εκ­πλή­ρω­ση των δα­νεια­κών μας υπο­χρε­ώ­σε­ων μας απέ­να­ντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, δή­λω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας, στο Bloomberg.

«Η δια­βού­λευ­ση με τους Ευ­ρω­παί­ους εταί­ρους μας μόλις ξε­κί­νη­σε» ανέ­φε­ρε ο κ. Τσί­πρας και τό­νι­σε ότι «παρά το γε­γο­νός ότι υπάρ­χουν δια­φο­ρε­τι­κές προ­σεγ­γί­σεις, είμαι απο­λύ­τως βέ­βαιος ότι σύ­ντο­μα θα κα­τα­φέ­ρου­με να φτά­σου­με σε μία αμοι­βαί­ως επω­φε­λή συμ­φω­νία, τόσο για την Ελ­λά­δα όσο και για ολό­κλη­ρη την Ευ­ρώ­πη. Καμιά πλευ­ρά δεν επι­διώ­κει τη σύ­γκρου­ση και δεν ήταν ποτέ πρό­θε­σή μας να δρά­σου­με μο­νο­με­ρώς στο ζή­τη­μα του ελ­λη­νι­κού χρέ­ους, ανέ­φε­ρε ο πρω­θυ­πουρ­γός».

Και πρό­σθε­σε:

«Αντι­θέ­τως, αυτό που ση­μαί­νει είναι ότι χρεια­ζό­μα­στε χρόνο ώστε να ανα­πνεύ­σου­με και να δη­μιουρ­γή­σου­με το δικό μας με­σο­πρό­θε­σμο πρό­γραμ­μα ανά­καμ­ψης, το οποίο –με­τα­ξύ άλλων- θα εν­σω­μα­τώ­νει τους στό­χους των πρω­το­γε­νώς ισο­σκε­λι­σμέ­νων προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών και των ρι­ζι­κών με­ταρ­ρυθ­μί­σε­ων, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σου­με τα ζη­τή­μα­τα της φο­ρο­δια­φυ­γής, της δια­φθο­ράς και του πε­λα­τεια­κού κρά­τους. Είμαι πε­πει­σμέ­νος ότι μία συμ­φω­νία σε αυτό το πλαί­σιο θα γίνει απο­δε­κτή από τους εταί­ρους μας, αφού το κοινό μας συμ­φέ­ρον είναι η οι­κο­νο­μι­κή στα­θε­ρό­τη­τα και η ανά­καμ­ψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευ­ρώ­πη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.