ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης Πανούσης: Δεν θα αφαιρεθεί ο φράχτης στον Έβρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Λαθρομετανάστες 10

Εντύ­πω­ση προ­κά­λε­σε σε αρ­κε­τούς η άποψη που δια­τύ­πω­σε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Δη­μό­σιας Τάξης κ. Γιάν­νης Πα­νού­σης σχε­τι­κά με τον φρά­χτη του Έβρου, δη­λώ­νο­ντας ότι δεν θα πρέ­πει να αφαι­ρε­θεί. Στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ωστό­σο τόσο προ­ε­κλο­γι­κά όσο και τα προη­γού­με­να χρό­νια είχαν τα­χθεί κατά της συ­γκε­κρι­μέ­νες κα­τα­σκευ­ής. Πά­ντως κα­νείς δεν είναι σε θέση να πει εάν τε­λι­κά θα υπε­ρι­σχύ­σει η θέση του κ. Πα­νού­ση ή όχι.

Πριν από τέσ­σε­ρα χρό­νια το Τμήμα Δι­καιω­μά­των του ΣΥΝ είχε επι­ση­μά­νει ότι οι δη­λώ­σεις του τότε υπουρ­γού Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη κ. Χρή­στου Πα­που­τσή περί σχε­δια­σμού ανέ­γερ­σης φρά­χτη στον Έβρο απο­τε­λούν ένα νέο ρα­τσι­στι­κό κρε­σέ­ντο της κυ­βέρ­νη­σης του ΠαΣοΚ σε βάρος των με­τα­να­στών και των προ­σφύ­γων. Επί­σης την ίδια χρο­νιά ο τότε κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκ­πρό­σω­πος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κ. Θε­ό­δω­ρος Δρί­τσας είχε πει ότι η κυ­βερ­νη­τι­κή πο­λι­τι­κή είναι υπο­κρι­τι­κή και απάν­θρω­πη ση­μειώ­νο­ντας ότι το σχέ­διό της είναι εντε­λώς ατε­λέ­σφο­ρο αλλά κυ­ρί­ως πα­ρά­νο­μο και έξω από κάθε συμ­βα­τι­κή υπο­χρέ­ω­ση της χώρας μας.

Επί­σης η ιστο­σε­λί­δα iskra που απη­χεί τις από­ψεις της Αρι­στε­ρής Πλατ­φόρ­μας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ φι­λο­ξέ­νη­σε δη­μο­σί­ευ­μα με τίτλο «Ξε­κί­νη­σε η κα­τα­σκευή του απάν­θρω­που φρά­χτη στον Έβρο» ενώ και η νυν ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Με­τα­να­στευ­τι­κής Πο­λι­τι­κής κυρία Τασία Χρι­στο­δου­λο­πού­λου έχει τα­χθεί κατά του φρά­χτη.

Την πε­ριο­χή όπου βρί­σκε­ται ο φρά­χτης είχε επι­σκε­φτεί ο απερ­χό­με­νος πρω­θυ­πουρ­γός κ. Αντώ­νης Σα­μα­ράς ο οποί­ος είχε δη­λώ­σει πως θα πρέ­πει να πα­ρα­μεί­νει εξη­γώ­ντας ότι έχει δου­λέ­ψει για το καλό του τόπου και «οι θε­ω­ρί­ες ότι θα πρέ­πει να τον ρί­ξου­με, να τον γκρε­μί­σου­με, ώστε να μπαί­νουν μέσα οι λα­θρο­με­τα­νά­στες και να τους πα­ρέ­χου­με νο­σο­κο­μεια­κή και ασφα­λι­στι­κή κά­λυ­ψη είναι κάτι το οποίο δεν πρό­κει­ται ποτέ να το επι­τρέ­ψει ο ελ­λη­νι­κός λαός» προ­κα­λώ­ντας την αντί­δρα­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

Σύμ­φω­να με στοι­χεία που έδωσε πρό­σφα­τα στη δη­μο­σιό­τη­τα η ΕΛ.ΑΣ. το 2013 στα ελ­λη­νο­τουρ­κι­κά σύ­νο­ρα συ­νε­λή­φθη­σαν σε θα­λάσ­σια πε­ριο­χή 11.447 με­τα­νά­στες και σε χερ­σαία 1.109. Το 2014 στα θα­λάσ­σια σύ­νο­ρα συ­νε­λή­φθη­σαν 43.518 με­τα­νά­στες και στα χερ­σαία 1.903.

To BHMA

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.