Τοπικές Ειδήσεις

Σπείρα χορηγεί πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση υπόθεσης χρήσεως πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων από αλλοδαπούς στην Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Νοτίου Αιγαίου.
Η έρευνα, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από σχετικό αίτημα του τότε προϊσταμένου της Υπηρεσίας προς το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ολοκληρώθηκε στο πρώτο σκέλος της μόλις πρόσφατα.
Πιο συγκεκριμένα ένας Πακιστανός, προκειμένου να αποδείξει την παρουσία του στην χώρα μας προσκόμισε στην Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Νοτίου Αιγαίου ιατρική βεβαίωση από το τμήμα κίνησης ασθενών του «Σισμανόγλειου» με την οποία φέρεται να πάσχει από τριπλή αορτοστεφανιαία παράκαμψη και να έχει υποβληθεί σε διπλό μπαι μπας.
Η βεβαίωση φέρει υπογραφές και σφραγίδες ιατρών, πλην όμως μετά τον έλεγχο το Σισμανόγλειο απέστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έγγραφο με το οποίο καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει στα αρχεία του καταχώρηση ασθενούς με τα στοιχεία του Πακιστανού, και ότι η ιατρική βεβαίωση είναι ψευδής κατά περιεχόμενο και δεν χορηγείται από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος ως «εξιτήριο»!!
Οι αστυνομικές αρχές πιθανολογούν σφόδρα ότι στο νησί λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί οργανωμένη σπείρα χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς.
Εξάλλου τον Ιούλιο του 2019 είχε εξαρθρωθεί οργανωμένη και με διαρκή δράση σπείρα Πακιστανών, που κατασκεύαζε και χορηγούσε σε αλλοδαπούς, κυρίως ομοεθνείς τους, πλαστά έγγραφα διαμονής και ασύλου καθώς και ιατρικές βεβαιώσεις.
Πιθανολογείται ότι η ίδια σπείρα είχε χορηγήσει και την επίμαχη ιατρική βεβαίωση.
Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν την 9η Ιουλίου 2019 και ώρα 12.00 στην οδό Εθελοντών Δωδεκανησίων έναν 37χρονο και δύο 36χρονους Πακιστανούς, κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση, που έχει συγκροτηθεί και διαπράττει πλαστογραφίες και απάτες από κοινού, τετελεσμένες κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητούνται ακόμη ένας 37χρονος ομοεθνής τους αγνώστων λοιπών στοιχείων και οι κάτοχοι τριών τηλεφωνικών συνδέσεων κινητών τηλεφώνων.
Επιπλέον συγκατηγορούμενοί τους είναι ένας 31χρονος, ένας 51χρονος κι ένας 25χρονος, Πακιστανοί, κάτοικοι Μαλώνας, για κατοχή πλαστών εγγράφων.
Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν συγκεκριμένα πληροφορίες που ανέφεραν ότι στο νησί λειτουργεί εγκληματική οργάνωση Πακιστανών, οι οποίοι καταρτίζουν πλαστά έγγραφα αλλοδαπών και κυρίως πλαστές βεβαιώσεις προκειμένου να εκδοθούν άδειες διαμονής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δελτία αιτησάντων πολιτικό άσυλο.
Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, που διαμένει στη Μαλώνα είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, ενώ ο δεύτερος υπαρχηγός και ο τρίτος ταμίας.
Ο τελευταίος μάλιστα λειτουργεί κατάστημα mini market στο κέντρο της Ρόδου.
Ακολούθησε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνομιλιών και από συστηματικές παρακολουθήσεις προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την δράση τους.
Το πρωί της 9ης Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και ταυτόχρονη έρευνα σε δύο οικίες και σε ένα κατάστημα.
Στην οικία του πρώτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εκτυπωτής, 120 πακέτα τσιγάρα μάρκας Malboro Gold, 130 πακέτα τσιγάρα Malboro, 40 πακέτα Karelia Classic Blur, 70 Karelia Slims, 23 συσκευασίες καπνού Old Holborn, τα οποία είναι λαθραία, 4 κινητά τηλέφωνα, 11 φάκελοι με φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, ιατρικές βεβαιώσεις, φορολογικές βεβαιώσεις κι άλλα έγγραφα με στοιχεία 24 Πακιστανών, δύο πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων για έκδοση αδειών διαμονής επ’ ονόματι Πακιστανών, πλαστό δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, 16 σελίδες ιατρικών εγγράφων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και υπεύθυνες δηλώσεις, 6 κινητά τηλέφωνα, 5 δολάρια Αμερικής, 4.000 ρούπιες Πακιστάν και έγγραφα αλλοδαπών.
Σε σωματική έρευνα που έγινε στον πρώτο βρέθηκαν 1030 ευρώ, ενώ και στους τρεις πρώτους βρέθηκαν πλαστά έγγραφα. Ο τρίτος κατείχε εξάλλου και μια πλαστική συσκευασία με κάνναβη βάρους 2,4 γραμμαρίων ενώ στερούνταν οποιουδήποτε νομιμοποιητικού εγγράφου παραμονής στη χώρα.
Ακολούθησε έλεγχος στην οικία ενός Αφγανού στον Αρχάγγελο χωρίς να προκύψουν στοιχεία.
Σε έρευνα σε παντοπωλείο στην οδό Κοδριγκτώνος και Παναγούλη ιδιοκτησίας του δεύτερου βρέθηκαν 70 αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλοδαπών, 130 ευρώ, 98 τηλεφωνικές συνδέσεις και τρείς φάκελοι με στοιχεία αλλοδαπών. Εξεταζόμενοι ο αρχηγός της οργάνωσης αποδέχτηκε πλήρως τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι μαζί με τον τέταρτο έχουν καταρτίσει πλαστά έγγραφα για περισσότερους από 300 αλλοδαπούς.
Ο δεύτερος αποδέχτηκε εν μέρει τα όσα του αποδίδονται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου