Τοπικές Ειδήσεις

Διαλέξεις για την οδική ασφάλεια από στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

 

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -815- μαθητές

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, υλοποιείται προγραμματισμός ενημερωτικών διαλέξεων.

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2019 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών σε Κω, Μήλο, Ρόδο, Μεγίστη και Κάλυμνο πραγματοποίησαν συνολικά εννέα ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

Αστυνομική Υπηρεσία Σχολική Μονάδα-Φορέας Ημερομηνία

Τμήμα Τροχαίας Κω 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω 09-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα

Ηρακλειδών Κω Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου 10-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα

Ηρακλειδών Κω Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας 11-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα

Ηρακλειδών Κω Γυμνάσιο Κεφάλου 13-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα

Μήλου Δημοτικό Σχολείο Τριοβασάλου 13-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα

Μήλου Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα 17-12-2019

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου Δημοτικό Σχολείο Φανών 17-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα

Μεγίστης Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης 17-12-2019

Αστυνομικό Τμήμα

Καλυμνίων 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου 20-12-2019

Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν συνολικά -815- μαθητές οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς και συλλόγους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου