Ειδήσεις

Οι 15 ανατροπές που φέρνει στο ασφαλιστικό το 2019

Ποδαρικό με 14+1 αλλαγές κάνει το 2019 για τιςσυντάξεις, τις εισφορές και τα όρια ηλικίας 7 εκατομμυρίων συνταξιούχων και ασφαλισμένων στα Ταμεία.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν μειώσεις νέων συντάξεων, επανυπολογισμό παλαιών συντάξεων και διαχωρισμό τους σε σύνταξη και προσωπική διαφορά, μειώσεις εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά με ελάχιστο ποσό καταβολής στα ίδια επίπεδα, ήτοι 168 ευρώ τον μήνα, αναδρομικές εισφορές έως 62 ευρώ μηνιαίως για τους επιστήμονες που θα πληρωθούν σε δόσεις για τα έτη 2017 και 2018, αυξήσεις κατώτατων εισφορών για τους αγρότες, μείωση ΕΚΑΣ στα 12 ευρώ μηνιαίως, αύξηση ορίων ηλικίας από 6 μήνες έως και 2 έτη για σύνταξη με 35ετία, 37ετία και 25ετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”.

Στις 14 ανατροπές του 2019 έρχεται να προστεθεί και η εκκρεμότητα με τα αναδρομικά που δικαιούνται 2,6 εκατ. παλαιών μέχρι 12/5/2016 συνταξιούχων από όλα τα Ταμεία και απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες η κυβέρνηση υποχρεώνεται να επιστρέψει τις μειώσεις συντάξεων που κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου