Ειδήσεις

Eurostat: Οι Έλληνες κάνουν δαπάνες ρεκόρ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν τις δαπάνες των Ελλήνων στην καθημερινότητά τους

Σύμφωνα με τη Eurostat η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων που ξοδεύουν αρκετά χρήματα και μάλιστα με κατά κεφαλήν δαπάνη 1.900 ευρώ.

Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 8,8%, και αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν 1.400 ευρώ για την αναψυχή τους. Ωστόσο εάν κάποιος δει τι συμβαίνει στην Ελλάδα θα βρεθεί προ εκπλήξεως καθώς οι Έλληνες ξοδεύουν το 15,4% των δαπανών τους σε ξενοδοχεία κι εστιατόρια.

Από την άλλη πλευρά η αναλογία των δαπανών, ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι αποκαλυπτική. Η αντιστοιχία στην Ελλάδα είναι 11,2% με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Κύπρο. Σύμφωνα με τη Eurostat η κατά κεφαλήν δαπάνη διαμορφώνεται στα 1900 ευρώ. Αυτό το στοιχείο είναι υψηλότερο από την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι το 50,7% των νοικοκυριών- το ποσοστό φτάνει στο 80,5% για τα φτωχά νοικοκυριά- δηλώνει ότι δεν αντέχει οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου