Η υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων που τώρα στενάζουν και η δημιουργία ανάπτυξης είναι ορισμένοι από τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση του ΕΒΕΔ για το 2016.
Οι σχετικές προετοιμασίες για την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, έχουν ξεκινήσει.
«Θα δώσουμε έμφαση το 2016 στο νέο ΕΣΠΑ. Η ένταξη αρκετών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα θα συμβάλει στο να επιβιώσουν και να σταθεροποιηθεί η οικονομική τους κατάσταση. Στη συνέχεια θα μπορούν να εισέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου.
Ειδικά για τα Δωδεκάνησα ο κ. Πάππου τόνισε πως επιδιώκεται μέσω του ΕΣΠΑ να υλοποιηθούν έργα πνοής που θα δώσουν ώθηση και στην τοπική οικονομία.
«Εμείς θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Είμαστε σε συνεργασία με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε στην σύνταξη σχεδίων που θα δώσουν «ανάσα» στα Δωδεκάνησα», ανέφερε ο κ. Πάππου και υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό από όλα είναι να μπει η οικονομία του τόπου σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο κ. Πάππου τόνισε πως μόνο με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα αντιμετωπιστούν και τα κοινωνικά προβλήματα.
«Αν δημιουργηθεί ανάπτυξη θα δοθεί λύση και σε κοινωνικά προβλήματα. Η ανέχεια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη φιλανθρωπία. Όλοι βοηθούν τους ανθρώπους που υποφέρουν. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Εμείς θέλουμε να δώσουμε πνοή στον τόπο, δηλαδή να δημιουργήσουμε ανάπτυξη να μειώσουμε το ποσοστό της ανεργίας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Πάππου.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ αναφέρθηκε και στην κίνηση στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο.
«Η κίνηση στην αγορά της Ρόδου σημείωσε μείωση σε ποσοστό 20%. Μόνο κάποια καταστήματα πήγαν καλά, όπως για παράδειγμα αυτά που διαθέτουν προς πώληση τρόφιμα. Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Οι επιχειρηματίες θα βρεθούν στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου.
Σε ερώτηση αν θα βάλουν λουκέτο και άλλες επιχειρήσεις στη Ρόδο, ο κ. Πάππου δήλωσε:
«Δυστυχώς θα έχουμε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών που θα δυσκολευθούν πολύ να αντεπελξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κατά τους χειμερινούς μήνες».
Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση στην αγορά που κάποιοι επιχειρηματίες, όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου, άρχισαν ήδη να κάνουν προσφορές.
«Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ακόμη και οι προφορές που γίνονται από τους επιχειρηματίες δεν έχουν αποτελέσματα. Δεν υπάρχει μια βιτρίνα στην αγορά μας στην οποία να μην έχει αναρτηθεί η επιγραφή για την διενέργεια προσφορών. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα έσοδα», υπογράμμισε ο κ. Πάππου, με έκδηλη την ανησυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ