Ειδήσεις

Κομισιόν – Προσφυγικό: Επιπλέον 663 εκατ. ευρώ στην Τουρκία ως βοήθεια

«Η στήριξη της Ε.Ε. έχει πιάσει τόπο στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία» δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Επιπλέον 663 εκατ. ευρώ δίνει η Κομισιόν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες. Τα 600 εκατομμύρια θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια του μεγαλύτερου προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. – το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας έκτακτης ανάγκης (ESSN).

Τα υπόλοιπα κονδύλια θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν σχέδια στους τομείς της εκπαίδευσης και των βασικών υπηρεσιών, όπως η υγειονομική περίθαλψη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε: «Η στήριξη της ΕΕ έχει πιάσει τόπο στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία. Χάρη στην υποστήριξη της Ε.Ε., περίπου 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους στο έδαφος για να καταστήσουμε την βοήθεια της Ε.Ε. στην Τουρκία επιτυχημένη. Η Ε.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τη δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας» είπε.

Διά της συνέχισης του προγράμματος ESSN, οι πλέον ευάλωτοι πρόσφυγες στην Τουρκία θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μηνιαία οικονομική βοήθεια μέσω ειδικής χρεωστικής κάρτας. Βοηθάει τους πρόσφυγες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα και το μίσθωμα, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνουν την τοπική οικονομία και την κοινωνία.

Η κοινοτική χρηματοδότηση θα εξασφαλίσει επίσης ότι πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες θα παρακολουθούν τακτικά το σχολείο και επίσης θα βοηθήσουν περίπου 20.000 μαθητές εκτός σχολείου να προσελκύσουν το σχολείο τους. Άλλη υποστήριξη, όπως η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και προστασίας, θα συνεχιστεί επίσης.

Όλες οι ανθρωπιστικές χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. παρακολουθούνται αυστηρά, παρέχονται αποκλειστικά από τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους και οι δικαιούχοι είναι γνωστοί.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου