Στην εξάρθρωση 8μελούς σπείρας αθιγγάνων, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση και επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στον καταυλισμό του Κορακόνερου, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Εχουν ήδη συλληφθεί 6 εκ των 8 κατηγορούμενων, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπότροποι σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων και χθες το απόγευμα, αναμενόταν να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.
Πιο συγκεκριμένα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διακριτούς ρόλους και καθήκοντα φέρονται οι Ε. Σ. του Β. 32 ετών, Γ. Α. του Π. 19 ετών, Α. Σ. του Β. 20 ετών, Δ. Σ. του Β. 35 ετών, Α. Κ. του Δ. 20 ετών, Ν. Κ. του Γ. 25 ετών, Χ. Α. του Α. 31 ετών και Δ. Α. του Κ. 42 ετών.
Οι έρευνες για την δράση της σπείρας ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις αρχές του έτους, καθώς διαπιστώθηκε από μαρτυρίες, ακόμη κι αστυνομικών, ότι μέλη της σπείρας, αφού παρακολουθούσε κατοικίες στην πόλη της Ρόδου (κυρίως στα Κοσκινού), στις Καλυθιές αλλά και στην Ιαλυσό, εντόπιζε εκείνες από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και αφαιρούσε χρηματοκιβώτια, μετρητά και κοσμήματα.
Θυμίζουμε ότι στην επιχείρηση της Πέμπτης βρέθηκαν στον βυθό του Καρνάγιο τρία χρηματοκιβώτια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιούσαν 4 οχήματα τα οποία έχουν ήδη κατασχεθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Το ένα από αυτά είχε αγοραστεί από την πρώην σύντροφο του Α. Κ., η οποία αναζητείται για να δώσει κατάθεση.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο παράπηγμα του πρώτου κατηγορούμενου βρέθηκαν τρια κλειδιά αυτοκινήτων και στου τέταρτου δύο τάμπλετ, μια παιχνιδομηχανή και μια φωτογραφική μηχανή.
Ο έκτος κατηγορούμενος κατείχε, όπως διαπιστώθηκε από έρευνα στο παράπηγμα, όπου διαμένει, αλλά και σε εκείνο του πατέρα του, ότι κατείχε ένα πιστόλι κρότου και διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ότι μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του διέπρατταν διαρρήξεις στο νησί, ενώ όταν οι αστυνομικοί κινήθηκαν για να συλλάβουν τον Χ. Α., εκείνος έριξε στο έδαφος μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 11 γραμμαρίων περίπου.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τις ακόλουθες διαρρήξεις:
-Την 12η Ιουλίου 2015 διέρρηξαν την οικία συνταξιούχου στην οδό Ιμβρου και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ περίπου.
-Την 3η Απριλίου 2015 διέρρηξαν την οικία ενός Κοσκινιάτη και αφαίρεσαν ένα εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε μετρητά ύψους 15.000 ευρώ και κοσμήματα ίδιας αξίας.
-Την 24η Μαϊου 2015, την 21η Ιουνίου 2015 και την 11η Οκτωβρίου 2015 αφαίρεσαν από ετερόρρυθμη εταιρεία στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου 7 ηλιακούς συλλέκτες.
-Την 18η Αυγούστου 2015 αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την οικία ενός Κοσκινιάτη, παραβιάζοντας την αλουμινένια πόρτα της κουζίνας.
-Την 10η Αυγούστου 2015 διέρρηξαν οικία στα Κοσκινού και αφαίρεσαν κοσμήματα αλλά και χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ.
-Την 23η Αυγούστου 2015 διέρρηξαν κατοικία στ’ Ασγούρου και αφαίρεσαν μετρητά ύψους 1.200 ευρώ περίπου και κοσμήματα.
-Την τελευταία εβδομάδα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατοικία στην οδό Κατερίνης στη Ρόδο.
-Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατοικία στην οδό Ευαγόρα.
-Την 27η Οκτωβρίου 2015 διέρρηξαν ενεχυροδανειστήριο στην οδό Αμαράντου και αφαίρεσαν τρία ρολόγια.
-Την 28η Οκτωβρίου 2015 διέρρηξαν κατοικία στα Κοσκινού και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, 180 ευρώ και ένα πιστόλι κρότου (είναι αυτό που βρέθηκε στην κατοχή του 6ου κατηγορούμενου).
-Την 27η Μαρτίου 2015 διέρρηξαν κατοικία στην Ιαλυσό και αφαίρεσαν μια μπιζουτιέρα με χρυσά κοσμήματα.
-Την 23η Μαρτίου 2015 διέρρηξαν κατοικία στην Ιαλυσό και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε μετρητά ύψους 25.000 ευρώ και κοσμήματα.
-Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015 αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατοικία στην οδό Καλλιπάτειρας αλλά διέφυγαν διότι χτύπησε ο συναγερμός. Την ίδια κατοικία αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και την 19η Σεπτεμβρίου 2015!
-Την 6η Αυγούστου 2015 διέρρηξαν την κατοικία αλλοδαπού στις Καλυθιές και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και κοσμήματα αξίας 800 ευρώ.
-Την ίδια μέρα διέρρηξαν κατοικία ενός ημεδαπού στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν ένα κομπρεσέρ.
-Την 22α Αυγούστου 2015-10-30 διέρρηξαν πόρτα αποθήκης και εισήλθαν σε οικία ημεδαπού από την οποία αφαίρεσαν το ποσό των 800 ευρώ.
-Την 14η Σεπτεμβρίου 2015 παραβίασαν το παράθυρο κουζίνας μιας κατοίκου Καλυθιών και τράπηκαν σε φυγή όταν χτύπησε ο συναγερμός.
Eρευνάται εξάλλου και η εμπλοκή τους σε διάρρηξη κατοικίας στην Ψίνθο με θύμα έναν 65χρονο, από τον οποίο εκλάπη χρηματικό ποσό ύψους 150.000 ευρώ περίπου!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ