Ειδήσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην Κω- Γ. Κυρίτσης: Είστε ο πρώτος Υπουργός Δικαιοσύνης μετά από 30 χρόνια που έρχεται στην Κω

Με την πτήση των 7.00 από Αθήνα έφθασε στην Κω ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου.
Μετά από 30 χρόνια λοιπόν ξανά Υπουργός Δικαιοσύνης στην Κω, όπως τόνισε και ο Γ.Κυρίτσης που τον προσκάλεσε στο νησί.
Τον υποδέχτηκαν στο Αεροδρόμιο ο Δήμαρχος Κω Γ.Κυρίτσης, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας,ο Αντιδήμαρχος Δ.Γερασκλής και ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Π.Αβρίθης.
Ο Υπουργός έφθασε στην Κω με τους συνεργάτες του.
Στις 9.30 έφθασαν στο Δημαρχείο συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Κω Γ.Κυρίτση. Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός , ο Δήμαρχος, ο Εισαγγελέας Εφετών, ο Έπαρχος, οι Βουλευτές Κόνσολας και Υψηλάντης, οι Αντιδήμαχοι Ε.Παπαχρήστου, Δ.Γερασκλής, Η.Σιφάκης, Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Π .Αβρίθης, ο Διοικητής των φυλακών Κω Β.Καραθάνος , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κω Β.Χαδούλης, Υπηρεσιακοί παράγοντες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας κ.α.

Ο Δήμαρχος Κω Γ.Κυρίτσης τόνισε μεταξύ άλλων «είναι ιδιαίτερα σημαντική η ημέρα η σημερινή για την Κω … τα προβλήματα τα οποία απασχολούν αυτή την περίοδο την Κω, είναι η λειτουργία του κτηματολογίου και της υλοποίησης των πράξεων μεταγραφής των νέων σχεδίων πόλεως, η λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, η παρουσία του και η θέση του στην Κω αλλά και η δυνατότητα ανάπτυξης του ή αν θέλετε και μετεγκατάστασης του πάλι στην Κωm όπως επίσης τονίζει και η στέγασh και η λειτουργία ή οι δομές οι οποίες λειτουργούν στην Κω για την παροχή των υπηρεσιών δικαιοσύνης στο νησί μας»

Με την σειρά του ο Υπουργός τόνισε « Να ευχαριστήσω κ.Δήμαρχε για την πρόσκληση.Πρέπει να ρίξουμε βάρος στην Επαρχία. Πράγματι το θέμα του κτηματολογίου είναι ένα μεγάλο θέμα, πάντως είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε. Παράλληλα τονίζει ο Υπουργός να δούμε και το θέμα του σωφρονιστικού καταστήματος. Να δούμε τι μπορεί να γίνει με την μεταφορά του σε κάποιο άλλο χώρο και τα προβλήματα των δικαστηρίων και της Εισαγγελίας…»
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κω πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό και επίσης μια έκδοση του Δήμου της Κω, πίνακες και χάρτες από την επίσκεψη περιηγητών στην Κω την περίοδο του 15ο και 16ο αιώνα.

Οι παρεμβάσεις του Υπουργού σε όλα τα θέματα ήταν άμεσες και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η επίλυση των σημαντικών προβλημάτων τόσο όσον αφορά το κτηματολόγιο όσο και για την μετεγκατάσταση των φυλακών της Κω.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κω άμεσα οι πολίτες της Κω θα μπορέσουν να καρπωθούν τα οφέλη από τις μεταγραφές των πράξεων των νέων οικοπέδων στην επέκταση του σχεδίου πόλεως.
Όσον αφορά το κτηματολόγιο σύμφωνα και με την πρόταση του Δήμου μέχρι να στελεχωθεί η υπηρεσία του κτηματολογίου θα γίνουν αποσπάσεις τεχνικών υπαλλήλων από τη Ρόδο για να δρομολογηθεί το τεχνικό μέρος της μεταγραφής (έναν όγκο δουλειά που στο μεγάλο μέρος του το έχουν κάνει οι υπηρεσίες του Δήμου).Ως προς το νομικό κομμάτι της αντιμετώπισης του προβλήματος των συμβολαίων και των πράξεων τοπογραφικών μελετών-σχεδίων και της πράξης εφαρμογής,είναι αναγκαία η ύπαρξη και παρουσία στο κτηματολόγιο Κω ενός δικηγόρου ως διευθυντή και στο επόμενο διάστημα θα γινει η προκήρυξη ώστε η θέση να καλυφθεί από κάποιον δικαστικό.
Για το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών ο Δήμαρχος Κω πρότεινε 2 οικόπεδα στον Υπουργό και σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο Κω θα κάνει την πρόταση του για την μετεγκατάσταση των φυλακών έτσι ώστε να συσταθεί η επιτροπή αξιολόγησης των ακινήτων.Ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος πως η μετεγκατάσταση των φυλακών θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν.Ο τρόπος της κατασκευής των νέων φυλακών θα γίνει είτε με ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) είτε με το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων,ενώ η στελέχωση θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρατουμένων καθώς θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη υγειονομική αλλά και αστυνομική υποστήριξη.Ακόμα ο Υπουργός τόνισε πως οι φυλακές δεν πρόκειται να φύγουν από την Κω.
Τέλος όσον αφορά το δικαστικό μέγαρο δεν πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα κάποια αλλαγή όσον αφορά τις εγκαταστάσεις.

kosvoice.gr/ kosnews24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου