Ειδήσεις

Αρχισε στη Ρόδο το συνέδριο των ταχυδρομικών υπαλλήλων

Αγώνα για να διατηρήσουν τα ΕΛΤΑ το δημόσιο χαρακτήρα τους και να μην ιδιωτικοποιηθούν κάνουν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι.
Θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ΕΛΤΑ και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Υπαλλήλων που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στο ξενοδοχείο Grand Hotel.
Λίγο μετά την προβολή διαφημιστικού σποτ για τη Ρόδο ακούστηκαν κουδουνίσματα από τα ποδήλατα των διανομέων που μπήκαν στην αίθουσα, φορώντας τις στολές τους. Η εικόνα των διανομέων με τα ποδήλατα, τις στολές και τις μεγάλες δερμάτινες τσάντες, εντυπωσίασαν τους συνέδρους.
Όλοι θυμήθηκαν τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διανομή της αλληλογραφίας ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας.
Να σημειωθεί πως δεν ήρθε τελικά στη Ρόδο για να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το “παρών” έδωσαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδη, η πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρία Αγγέλου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας, εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο κ. Θ Δανούσης και πολυμελής αντιπροσωπεία της διοίκησης των ΕΛΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μ. Μελαχροινό.
Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν και εργαζόμενοι ταχυδρομικών υπηρεσιών από τη Νορβηγία, τον Καναδά, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, τη Σουηδία, την Κροατία, τη Σερβία, το Ισραήλ και την Κύπρο. Σήμερα αναμένονται στη Ρόδο και συνδικαλιστές από τις ΗΠΑ.
Πριν την έναρξη των χαιρετισμών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιστή Τζόν Μπάλτγουικ.
«Είναι αναγκαίο να διατηρήσουν τα ΕΛΤΑ το δημόσιο χαρακτήρα τους και να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Σας καλοσωρίζω στη Ρόδο και εύχομαι να είναι γόνιμος ο διάλογος που θα αναπτυχθεί», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για μένα να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας. Θα ακουστούν οι απόψεις του κόσμου που δοκιμάζεται. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα λάθη που έγιναν. Εγώ εκφράζω μια νέα γενιά πολιτικών που δεν δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις αλλά κατάφεραν να μείνουν. Φοβάμαι πως το τίμημα θα το πληρώσουν τα παιδιά μας. Σε αυτή τη χώρα ξοδεύαμε περισσότερα από όσα είχαμε. Στη συνέχεια κληθήκαμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις. Τώρα ο λαός αντιμετωπίζει την κρίση με την βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τη μάχη», δήλωσε ο βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης.
Ο κ. Υψηλάντης, στην παρέμβασή του τόνισε ακόμη ότι παρά την οικονομική κρίση και την συρρίκνωση των ταχυδρομικών εργασιών, τα ΕΛΤΑ κρατήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ στις ημέρες μας πρέπει να ακολουθηθούν νέοι μέθοδοι και ιδιαίτερα τεχνολογικοί για να αντιμετωπιστεί η καθοδική τάση των ταχυδρομικών εργασιών παγκοσμίως και στη χώρα μας.
Ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, που παρακολουθούν και ξένες αντιπροσωπείες, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και μέλη του Π.Ο.Σ.Τ. για την επιλογή της Ρόδου ως τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου.
«Η λέξη ΕΛΤΑ είναι μαγική. Οφείλουμε να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που φθάνουν ως την τελευταία γωνιά της Ελλάδας για να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Τα ελληνικά ταχυδρομεία είναι το έμβλημα της χώρας μας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.
«Τα τελευταία χρόνια ελαττώσαμε τα ελλείμματα. Αυτό έγινε με μείωση των εισαγωγών. Υπάρχει πρόβλημα με την παραγωγή. Αν δεν δούμε το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Η φύση και η κοινωνία απεχθάνονται όμως τα κενά. Πρέπει να αποδεσμευθούμε από τα πρότυπα του παρελθόντος. Προσαρμοσθήκαμε στις νέες συνθήκες και δώσαμε βαρύτητα στα νέα προϊόντα. Από πέρσι τα ΕΛΤΑ έχουν άδεια για να κάνουν ταχυμεταφορές. Στο εξής τα γραφεία μας θα λειτουργούν με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Θα αξιοποιήσουμε τα δυνατά μας σημεία και κυρίως το δίκτυό μας. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες χρήσιμες προς τους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κ. Μελαχροινός.
«Ο ρόλος των ΕΛΤΑ είναι πολύ ισχυρός. Δεν μπορούν οι ιδιώτες να προσφέρουν τόσο καλές υπηρεσίες στους πολίτες. Εμείς αγωνιζόμαστε για να μην χάσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα δικαιώματα των εργαζόμενων δέχονται επίθεση. Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δέχονται επίθεση. Τα συνδικάτα παλεύουν για να συνεχίσουν να υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας.
Στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε και στη χώρα μας η κρίση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Υπαλλήλων κ. Γιώργος Βασιλόπουλος.
«Η οικονομική κρίση κτύπησε και την Ελλάδα. Οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στοχοποίησαν την ανάπτυξη και οδήγησαν τον πληθυσμό σε οικονομική δυσπραγία. Η πολλά υποσχόμενη νέα γενιά αδυνατεί να προσφέρει στην Ελλάδα και φεύγει στο εξωτερικό. Οι μισθοί συρρικνώθηκαν. Κατά τα άλλα πανηγυρίζουμε γιατί έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Όλα δείχνουν όμως ότι θα οδηγηθούμε σε φτωχοποίηση. Πέρασαν τρία χρόνια από το προηγούμενο συνέδριό μας. Έχουμε δύναμη και συνοχή να αντιπαλέψουμε τα προβλήματα. Είμαστε μπροστά σε μια πρόκληση. Τα ΕΛΤΑ έχουν παρελθόν, παρόν αλλά και μέλλον. Βρεθήκαμε στο στόχαστρο. Με τους αγώνες μας θα ακυρώσουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Μας απασχολεί και το θέμα των ταχυμεταφορών. Δεν θα μείνουμε παρατηρητές. Περάσαμε από Συμπληγάδες. Θα είμαστε πρωταγωνιστές στη ζωή της χώρας χωρίς τα αδιέξοδα που δημιουργούν τα μνημόνια», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου