Κρίσιμη για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας χαρακτηρίζεται αυτή η εβδομάδα καθώς αναμένεται να φανεί η επίδραση της κινητικότητας των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Επιτροπής για τον κοροναϊό, κ. Σύψα, παρατηρείται μια επιπέδωση της καμπύλης, μια σταθερότητα, δηλαδή, στον αριθμό των κρουσμάτων που οφείλεται στα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου, ωστόσο όπως είπε υπάρχει ανησυχία.

Μιλώντας στο MEGA o κ. Σύψας θεωρεί πως δε θα χρειαστεί να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση του ιού. Σε περίπτωση όμως που κάτι τέτοιο καταστεί απαραίτητο, τα μέτρα θα περιοριστούν σε τοπικά lockdown.

Αναφορικά με τα σχολεία, υποστήριξε πως πρέπει να ξεκινήσουν νωρίς για δύο λόγους. Αφενός, διότι σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων και δεύτερου κύματος του ιού, πιθανότατα θα χρειαστεί να γίνει διακοπή των μαθημάτων το χειμώνα και αφετέρου γιατί οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, αφού θα έχει προηγηθεί μια εβδομάδα καραντίνας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ