ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κ. Γαβρόγλου για τις νέες πανελλαδικές: Προαιρετική η εξεταστική του Ιανουαρίου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Κώστας Γαβρόγλου

Ο υπουρ­γός Παι­δείας, Κώστας Γαβρό­γλου, μιλώ­ντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στρα­βε­λάκη άφησε ανοιχτά όλα τα ενδε­χό­μενα λέγο­ντας ότι αυτή είναι η πρόταση για το νέο σύστημα εισα­γω­γής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και πρό­σθεσε ότι συζητά οποια­δή­ποτε άλλη πρόταση, αρκεί να οδηγεί στον ίδιο στόχο, δηλαδή τη ριζική αλλαγή του Λυκείου και του υπάρ­χο­ντος συστή­μα­τος.

“Καταρ­γούμε το σημε­ρινό και φέρ­νουμε ένα σύστημα το οποίο προ­φα­νώς και έχει μέσα του εξε­τά­σεις. Τώρα, το αν θα κάνεις εξε­τά­σεις στη μέση του ακα­δη­μαϊ­κού έτους, αυτό το πράγμα παι­δα­γω­γικά ξέρουμε ότι είναι πάντα υπέρ του μαθητή, διότι αυτό θα μετράει μόνο θετικά στον τελικό βαθμό. Αυτό, πως να το πω, πρέπει όλοι να το αγκα­λιά­σουμε, διότι δεν θα εξαρ­τη­θούν τα πάντα από τον Ιούνιο”.

Απα­ντώ­ντας σε όσους επι­κρί­νουν τη συγκε­κρι­μένη πρόταση ανα­φέ­ρο­ντας ότι πλέον θα υπάρχει δύο φορές αγωνία για τους μαθητές ο υπουρ­γός Παι­δείας είπε: “Θα είναι ένας τρόπος δοκι­μα­σίας για να δούμε αν εγώ που διαβάζω, διαβάζω σωστά, γιατί ξέρουμε ότι κάποιες φορές τα παιδιά δια­βά­ζουν με λάθος τρόπο. Θα είναι ένας τρόπος, αν οι δάσκα­λοι και οι καθη­γη­τές είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κοί, γιατί κι αυτοί οι άνθρω­ποι καμιά φορά δεν είναι τόσο απο­τε­λε­σμα­τι­κοί όσο πρέπει. Θα είναι ένα τεστά­ρι­σμα αν τυχόν αυτή η ύλη είναι μία ύλη καλή για εξε­τά­σεις και όλο αυτό θα μετράει μόνο θετικά υπέρ του μαθητή”.

Στο ερώτημα εάν η συμ­με­τοχή των μαθητών σε αυτές τις εξε­τά­σεις θα είναι υπο­χρε­ω­τική ή μπορεί να είναι και προ­αι­ρε­τική ο κ. Γαβρό­γλου απά­ντησε: “Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, ‘εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευ­θείαν τον Ιούνιο’, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαί­ωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμη­θείτε και κατα­λα­βαί­νετε πως το λέω αυτό, ότι παι­δα­γω­γικά θα το αγκα­λιά­σουν όλοι”.

Και σημεί­ωσε: “Με την ευθύνη του μαθητή προ­φα­νώς μπορεί να είναι προ­αι­ρε­τική η συμ­με­τοχή στις εξε­τά­σεις του Ιανουα­ρίου. Θέλω να είναι σαφές το εξής: Αυτά όλα έχουν μέσα τους και μία παι­δα­γω­γική διά­σταση. Άρα το θέμα είναι να πειστεί, ο μαθητής, οι γονείς και κυρίως οι εκπαι­δευ­τι­κοί ότι πρέπει να καλ­λιερ­γή­σουμε την εκπαι­δευ­τική διά­σταση. Το προ­αι­ρε­τικό στην προ­κει­μένη περί­πτωση είναι εγγενές στοι­χείο της πρό­τα­σής μας. Εμείς όμως λέμε ότι με το να πας έχεις πάρα πολλά θετικά. Έχεις όπλο για τον Ιούνιο”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.