Ειδήσεις

Thomas Cook: Ο ζεστός καιρός επηρέασε τις κρατήσεις

«Η παρατεταμένη περίοδος υψηλών θερμοκρασιών τον Ιούνιο και τον Ιούλιο οδήγησε σε καθυστερήσεις στις κρατήσεις των πελατών στον ταξιδιωτικό όμιλο, περιορίζοντας την ικανότητά μας να δώσουμε ώθηση στα περιθώρια στην αγορά της ‘τελευταίας στιγμής’», ανέφερε η Thomas Cook.

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη του θα διαμορφωθούν στο κατώτερο επίπεδο των εκτιμήσεων μετά τις πολύ υψηλές θερινές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Ευρώπη και επηρέασαν τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για διακοπές.

Η Thomas Cook αποκομίζει όλα της κέρδη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν οι πελάτες της στη βόρεια Ευρώπη, όπως στη Βρετανία, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες, πάνε διακοπές, κυρίως σε προορισμούς της νότιας Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι έχουν επικρατήσει υψηλότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες στη βόρεια Ευρώπη, γεγονός που έχει επηρεάσει τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους θα είναι στο κατώτερο επίπεδο των εκτιμήσεων της αγοράς.

«Η παρατεταμένη περίοδος υψηλών θερμοκρασιών τον Ιούνιο και τον Ιούλιο οδήγησε σε καθυστερήσεις στις κρατήσεις των πελατών στον ταξιδιωτικό όμιλο, περιορίζοντας την ικανότητά μας να δώσουμε ώθηση στα περιθώρια στην αγορά της ‘τελευταίας στιγμής’», ανέφερε η Thomas Cook σε σημερινή της ανακοίνωση.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου