Πολλά σημεία της πόλεως χαρακτηρίζονται “φονικά” από συμπολίτες μας. Όπως μάλιστα λένε, αρκεί μία σπίθα για να γίνει μεγάλο τμήμα του κατοικημένου οικισμού “παρανάλωμα του πυρός”.
Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιες αρχές, αν και γνωρίζουν, “αγρόν αγοράζουν” ή αν προτιμάτε, “ποιούν την νήσσαν”.
Με βάση τις καταγγελίες αναγνωστών μας, η “δημοκρατική” παρουσιάζει σήμερα τρία τέτοια “άκρως επικίνδυνα σημεία” με την πίστη, ότι θα ενεργοποιηθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, όσοι οφείλουν. Στην ανάγκη θα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας για να προλάβουμε τυχόν δράματα.
• ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Στην συμβολή των οδών Διαγοριδών-Παύλου Μελά, απέναντι ακριβώς από τα γραφεία της Πολεοδομίας και των γραφείων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, βρίσκεται ένα οικόπεδο, με ακατοίκητο παλιό οίκημα, που αποτελεί ΑΜΕΣΟ κίνδυνο για την πόλη, καθώς είναι γεμάτο από εύφλεκτα υλικά (δένδρα, θάμνους, ξερά χόρτα και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς).


Η “δημοκρατική” έχει γράψει γι’ αυτό αρκετές φορές, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν εννοούν να συγκινηθούν. Η Πυροσβεστική και ο Δήμος θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη και να τον ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ να καθαρίσει το οικόπεδο και επειδή χρόνια τώρα δεν το κάνει, να το καθαρίσει ο Δήμος, να του στείλει τον λογαριασμό και να του ασκηθεί και ποινική δίωξη.

• ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Στην οδό Θεμ. Σοφούλη, στο ύψος του σούπερ μάρκετ, αλλά από την αντίθετη πλευρά, έχουν στοιβαχθεί πολλά ξερά κλαδιά και ολόκληρα δέματα από ξερά χόρτα και μάλιστα κάτω από ψηλά δένδρα. Στην κυριολεξία πρόκειται για απερίσκεπτη, αν όχι εγκληματική ενέργεια, που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την άμεση επέμβαση των αρμοδίων αρχών. Να γίνουμε, επιτέλους, σ’ αυτήν την πόλη Προμηθείς και όχι Επιμηθείς. Να μάθουμε να προλαμβάνουμε.

• ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Στην διασταύρωση της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου με τον δρόμο που οδηγεί στ’ Ασγούρου, έχουν συσσωρευθεί ή και εναποτεθεί τόσα φύλλα, κλαδιά και άλλα εύφλεκτα υλικά και μάλιστα κάτω από πεύκα, που θεωρούνται πραγματικές βόμβες, που μόνο από σύμπτωση δεν θρηνήσαμε μέχρι σήμερα μεγάλες καταστροφές ή ακόμα και ανθρώπινες ζωές.


Ο Δήμος Ρόδου έχει καθαρίσει το πεζοδρόμιο και καλείται η Δασική Υπηρεσία να κάνει ό,τι την αφορά. Ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθ. Λέκκας δήλωσε ότι «η Ρόδος έχει και Μάτι και Μάνδρα» αναφερόμενος πρωτίστως στη δόμηση και στις υποδομές. Αυτή είναι όμως μόνο η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα και οι δρόμοι οι γεμάτοι με ξερόχορτα και κλαδιά. Ευχόμαστε, για το καλό όλων μας, να συγκινηθούν έστω και σήμερα οι αρμόδιες αρχές.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ