ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι παραβίασαν τα capital controls και έβγαλαν λεφτά – Τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματίες στο στόχαστρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΤΜ

Αίσθηση προ­κά­λε­σαν οι απο­κα­λύ­ψεις ότι έχει γίνει παρα­βί­αση των capital controls και ορι­σμέ­νοι να κατά­φε­ραν να βγάλουν περισ­σό­τερα χρήματα από όσα δικαιού­νται ή επι­χεί­ρη­σαν να μετα­φέ­ρουν χρήματα στο εξω­τε­ρικό, την ώρα που χιλιά­δες συντα­ξιού­χοι περί­με­ναν υπο­μο­νε­τικά στις ουρές για τα 120 ευρώ που έδιναν οι τρά­πε­ζες.

Την απο­κά­λυψη έκανε ο Δημή­τρης Μάρδας στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε πως στελέχη τρα­πε­ζών επι­χεί­ρη­σαν να παρα­βιά­σουν τα capital controls και ανέφερε ότι για τα στελέχη αυτά που προ­χώ­ρη­σαν σε αυτές τις πράξεις ισχύουν οι δια­τά­ξεις περί δια­θε­σι­μό­τη­τας, ενώ οι μηχα­νι­σμοί της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος προ­χω­ρούν σε ελέγ­χους.

Eπιχειρηματίες και τρα­πε­ζικά στελέχη προ­σπά­θη­σαν να παρα­βιά­σουν τις απα­γο­ρεύ­σεις και να βγάλουν λεφτά στο εξω­τε­ρικό ή να σηκώ­σουν περισ­σό­τερα χρήματα από όσα δικαιού­νταν.

O ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών επι­βε­βαί­ωσε στη Βουλή ότι έχουν ήδη εντο­πι­στεί και ελέγ­χο­νται από την αρμόδια υπη­ρε­σία επι­θε­ώ­ρη­σης της Τρά­πε­ζας της Ελλάδας, περι­πτώ­σεις τρα­πε­ζι­κών υπαλ­λή­λων και εται­ρειών που έχουν υπο­πέ­σει σε παρα­τυ­πίες ή και σε παρά­νο­μες ενέρ­γειες.

Αν τελικά έγινε μεγάλης έκτασης παρα­βί­αση στα capital controls δεν είναι γνωστό, καθώς δεν δίνο­νται στοι­χεία, ωστόσο ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.

Πάντως ο κ. Μάρδας τόνισε στη Βουλή ότι ήδη έχουν δια­πι­στω­θεί οι παρα­βά­σεις από επι­χει­ρη­μα­τίες που πρσπά­θη­σαν μέσω δύο και τριών τρα­πε­ζών να περά­σουν την ίδια εντολή, αλλά και παρα­βά­σεις από τρα­πε­ζικά στελέχη.

Πηγή: newsbeast.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.