Ειδήσεις

Πάτμος: Φεύγει η γιατρός που έστειλαν για τις εφημερίες γιατί δεν την πληρώνουν!

Έγγραφο ΣΟΣ από τους γιατρούς του Κ.Υ. Πάτμου στη ΔΥΠΕ για τα κενά των εφημεριών που θα προκύψουν από τη διακοπή της μετακίνησης της γιατρού που έστειλαν για τις εφημερίες του Αυγούστου.

Μετά την επιστολή των φορέων στον πρωθυπουργό από τον κίνδυνο της επικείμενης παραίτησης της ιατρού κ. Στρατήλας, τις συνεχείς εκκλήσεις των γιατρών για την κάλυψη των κενών εφημεριών και την αδυναμία αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών με το υπάρχον προσωπικό, η ΔΥΠΕ μετακίνησε την ιατρό γενικής ιατρικής κ. Κοτούλα Βικτωρία, από Μονάδας Υγείας Πειραιά, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για ένα μήνα.

Δυστυχώς όμως όπως πληροφορηθήκαμε από τον διευθυντή παθολογίας του Κ.Υ. Πάτμου κ.Ασλάνογλου, η γιατρός που ήρθε για μέχρι 17 Αυγούστου φεύγει από τώρα, γιατί δεν τις πληρώνουν τις εφημερίες επειδή είναι γιατρός του ΠΕΔΥ και όχι του ΕΣΥ, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του διοικητού της 2ης ΔΥΠΕ κ. Αλεβίζου ότι θα τις πληρωθεί γιατί ήρθε να καλύψει εφημερίες στο Κ.Υ. Πάτμου, λόγω σοβαρών αναγκών και ότι θα σταλεί έγγραφο να το επιβεβαιώνει.

Επειδή αυτό το έγγραφο δεν έχει σταλεί από τη ΔΥΠΕ και η ιατρός δεν νομιμοποιείται να πληρωθεί τις εφημερίες της, διακόπτει τη μετακίνηση της και φεύγει.

Αποτέλεσμα, δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες γιατροί το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου στο Κ.Υ. Πάτμου, γιατί οι υπάρχοντες ιατροί δύναται να καλύψουν μόνο το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου!

Μετά από αυτό οι γιατροί του Κ. Υγείας Πάτμου ζητούν να σταλεί άμεσα ΤΩΡΑ, ιατρός του ΕΣΥ από τη ΔΥΠΕ για να καλυφθούν οι εφημερίες κι όχι μόνο του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

Διαφορετικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν τον Αύγουστο στις ανάγκες των 20.000 διαμενόντων στο νησί, χωρίς ξεκούραση στις εξαντλητικές εφημερίες, ωράριο και διακομιδές ασθενών.

Patmostimes

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου