Για την 8η Αυγούστου 2014 αναβλήθηκε η εκδίκαση, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου της υπόθεσης με κατηγορούμενο 35χρονο υπότροπο σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, Αλβανό δραπέτη, γνωστό με το παρατσούκλι «Σπάρτακος».
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του γνωστού από πλήθος υποθέσεων ναρκωτικών B. D. του R. 35 ετών, που είχε αποδράσει από τις δικαστικές φυλακές των Πατρών, παραβιάζοντας ολιγοήμερη άδεια, που του είχε χορηγηθεί, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιξάκια ηρωίνης και κοκαΐνης, πλαστή ταυτότητα ομογενούς και 3.000 ευρώ
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου, που ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία, υποστήριξε ότι κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης για ιδίαν χρήση καθόσον τυγχάνει τοξικομανής και ότι το άλλο φιξάκι δεν περιείχε κοκαϊνη αλλά σόδα. Ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί επιδιώκουν να τον ενοχοποιήσουν και δήλωσε θύμα της εξάρτησης του.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό αυτοτελή ισχυρισμό του συνηγόρου του κ. Μανώλη Κουτσούκου ανέβαλε την υπόθεση προκειμένου να προσκομιστούν από το χημείο τα στοιχεία για τη σύσταση της άσπρης σκόνης που βρέθηκε να κατέχει.
Ο 35χρονος εντοπίστηκε στην παραλία της Κρεμαστής το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου 2014. Όπως κατέθεσε ήταν ξαπλωμένος σε ξαπλώστρα της παραλίας και φορούσε μόνο ένα μαγιό.
Παρότι του αποδίδεται ότι αντιστάθηκε στη σύλληψή του, ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Σε έρευνα, που του έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία από αλουμινόχαρτο, με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια συσκευασία από αλουμινόχαρτο με ηρωίνη μικτού βάρους 1 γραμμαρίου, μία κενή πλαστική συσκευασία (φιξάκι), μία κάρτα θύρας ξενοδοχείου με υπολείμματα ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το υπ’ αριθ. Α 487083 Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, που φέρεται να εκδόθηκε την 18-08-2011 από το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιώς, το οποίο είναι εμφανώς πλαστογραφημένο, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες sim.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών, ενώ ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ότι πιθανολογήθηκε η προέλευση τους από διακίνηση.
Ο Αλβανός έχει καταδικαστεί σε δεκαετή ποινή κάθειρξης και σε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο, στην πολύκροτη υπόθεση με την κωδική ονομασία «Stop Drugs».
Στην συγκεκριμένη υπόθεση μετά από μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου 53 άτομα και καταδικάστηκαν 11, την 9η Ιουλίου 2010 και η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.
Ο «Σπάρτακος» είχε παραβιάσει τακτική άδεια, που του χορηγήθηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα Πάτρας, στις αρχές του έτους 2014.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ