Ειδήσεις

Ετοιμη δηλώνει η ΔΕΗ για τα αντισταθμιστικά οφέλη

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ των έργων που έχουν ζητηθεί από το Δήμο ως αντιστάθμισμα για την όχληση που θα δημιουργηθεί από την λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.
Με επιστολή του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών της ΔΕΗ κ. Φώτης Καραγιάννης ενημέρωσε το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά πως ήρθε πλέον η ώρα να υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
«Μετά την θετική εξέλιξη που σημειώθηκε στο ΣτΕ είναι πλέον δυνατή και η ενεργοποίηση της σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για χρηματοδότηση έργων και μελετών, καθώς και υλοποίηση της υπόσχεσης για χρηματοδότηση της τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Κατταβιάς, που δόθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. κατά την ημερίδα ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου την 01.10.2013, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών», αναφέρει μεταξύ αλλων ο κ. Φώτης Καραγιάννης.
Ο δήμαρχος Ρόδου έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να εκτελεσθούν τα ακόλουθα έργα:
-Αναπαλαίωση παλαιού Ιταλικού κτηρίου (Αστυνομικός Σταθμός) στη Κατταβιά και μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο.
-Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με νέο 7.000 m και του δικτύου ομβρίων της Κατταβιάς
-Δίκτυο αποχέτευσης Κατταβιάς (εσωτερικά δίκτυα)
-Δίκτυο αποχέτευσης Κατταβιάς (Αντλιοστάσιο, εξωτερικά δίκτυα, βιολογικός)
-Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης χαμηλής τάσης , Κατταβιάς
-Δίκτυο Δημοτικού φωτισμού Κατταβιάς
-Πλακόστρωση οδών και πλατειών Κατταβιάς
-Μελέτη πολεοδόμησης οικισμού Κατταβιάς
-Αρδευτικά δίκτυα Κατταβιάς
-Ηλεκτροφωτισμός δημοτικού γηπέδου Γενναδίου
Στην επιστολή του προς τον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών της ΔΕΗ κ. Φώτης Καραγιάννης αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Η ΔΕΗ Α.Ε., όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια της στρατηγικής ενίσχυσης των σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές των ενεργειακών της Έργων, υποστηρίζει δράσεις των τοπικών Δήμων με αναπτυξιακό, πολιτιστικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.
Στα πλαίσια της κατασκευής του νέου Θερμοηλεκτρικού Σταθμού στη Νότια Ρόδο και μετά από αιτήματα του πρώην Δήμου Νότιας Ρόδου προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ με την α. σχετική απόφαση, ενέκρινε τη χρηματοδότηση των έργων/μελετών που αναφέρονται και μέχρι του ποσού των 3.900.000 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., συνολικά για όλα τα έργα και τις μελέτες. Λόγω των μέχρι σήμερα προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού, η διαδικασία χρηματοδότησης των προαναφερθέντων έργων/μελετών δεν είχε μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί.
Πρόσφατα με την υπ’ αρ. 150/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε σχετική αίτηση αναστολής ισχύος της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ) του νέου Σταθμού, καθώς και συναφές αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, που είχε υποβάλει το Σωματείο «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Ανάπτυξη της Νότιας Ρόδου». Επομένως, η ισχύς της απόφασης ΕΠΟ δεν έχει θιγεί και η απόφαση φέρει πλήρες το τεκμήριο νομιμότητας της. Ενόψει τούτου, η ΔΕΗ Α.Ε. κάλεσε τον Ανάδοχο του έργου να προχωρήσει στην επανεκκίνηση των εργασιών.
Μετά την προαναφερθείσα θετική εξέλιξη είναι πλέον δυνατή και η ενεργοποίηση της α. σχετικής απόφασης Δ.Σ. της ΔΕΗ για χρηματοδότηση των προαναφερθέντων έργων και μελετών, καθώς και υλοποίηση της υπόσχεσης για χρηματοδότηση της τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Κατταβιάς, που δόθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. κατά την ημερίδα ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου την 01.10.2013, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών.
Πέραν αυτών και σε απάντηση του β. σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι είναι πλέον δυνατή και η ενεργοποίηση της γ. σχετικής απόφασης Σ.Δ.Α.Ε.Δ. της ΔΕΗ για χρηματοδότηση της τοποθέτησης τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Θεολόγου
Προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των εν λόγω χρηματοδοτήσεων, παρακαλούμε όπως έλθετε σε επαφή μαζί μας για τη σύνταξη και υπογραφή σχετικού συμφωνητικού μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε. και Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου