Τοπικές Ειδήσεις

Να προσληφθούν ζητούν οι συμβασιούχοι covid στον Δήμο Ρόδου

Την επαναπρόσληψή τους σε θέσεις του Δήμου Ρόδου, διεκδικούν 37 εργαζόμενοι συμβασιούχοι covid των οποίων οι συμβάσεις έληξαν.
Για το θέμα, έδωσαν συνέντευξη Τύπου ξεκαθαρίζοντας πως θα κινηθούν νομικά –αν και η δημοτική αρχή μέσω του αντιδημάρχου κ. Στράτου Καρίκη έχει ξεκαθαρίσει πως θα στηρίξει τα αιτήματά τους.
«Σε όλους τους δήμους της χώρας, με την λήξη των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Για την Ρόδο αφορά 37 άτομα τα οποία είχαν προσληφθεί για να καλύψουν τα πολυάριθμα κενά που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου (που έχει ήδη 750 κενές θέσεις). Με το που απολύονται, θα μείνουν ξανά τα κενά με συνέπεια να επωμιστούν οι άλλοι υπάλληλοι τα καθήκοντά τους», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου Ντέπη Μιχαηλίδη.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συναντήθηκαν ήδη με τον αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ρόδου θα τους στηρίξει. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια νομοθετική ρύθμιση για να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στις παρατάσεις. Έχουμε καλύψει όλες τις θέσεις, σε καθαριότητα, σε κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.», ανέφεραν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου