Ειδήσεις

Καλοστημένη βιομηχανία τέλεσης εικονικών γάμων!

Υπόθεση «λευκού γάμου», με κατηγορούμενη μια κάτοικο της Αμαλιάδας, που τέλεσε εικονικό γάμο με μετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδειες παραμονής στην Ελλάδα από την αρμόδια υπηρεσία στη Ρόδο, αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η κατηγορούμενη διώκεται συγκεκριμένα για διγαμία κατ’ εξακολούθηση και ο αλλοδαπός για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Η κατηγορουμένη συγκεκριμένα στην δημοτική ενότητα Αταβύρου  την 7η Δεκεμβρίου 2013 και στον Ασπρόπυργο την 28 Απριλίου 2014,   ενώ ήταν παντρεμένη με αλλοδαπό τέλεσε και νέο γάμο πριν αμετακλήτως λυθεί ή ακυρωθεί ο προηγούμενος.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η κατηγορούμενη είχε συνάψει την 4η Απριλίου 2012 στην Κάτω Αχαΐα, νόμιμο   γάμο με έναν Αιγύπτιο και ακολούθως συνήψε και δεύτερο γάμο με έναν υπήκοο Κένυας στη Ρόδο την 7η Δεκεμβρίου 2013 σύμφωνα με τούς κανόνες της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Εν συνεχεία συνήψε και τρίτο γάμο με Αρμένιο στον Ασπρόπυργο, την 28η Απριλίου 2014.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος παντρεύτηκε την πρώτη εν γνώσει του ότι ήταν παντρεμένη με Αιγύπτιο και την 12η Δεκεμβρίου 2013 παρέστησε ψευδώς στους υπαλλήλους του Τμήματος Αδειών Διαμονής και Ελέγχου  της Δ/νσης Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υποθέσεων Νοτίου Αιγαίου ότι είχε τις νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας διαμονής ως σύζυγος Ελληνα πολίτη, προσκομίζοντας μεταξύ άλλων δικαιολογητικών και την ληξιαρχική πράξη του εικονικού γάμου.
Την εδώ και χρόνια καλοστημένη βιομηχανία εικονικών γάμων για τη νομιμοποίηση μεταναστών και τους εκατοντάδες τελεσμένους γάμους σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν οι κρατικοί μηχανισμοί και σπεύδουν να προωθήσουν σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Μάλιστα έχουν δοθεί εντολές στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να διενεργούν εντατικούς ελέγχους, αφού η φάμπρικα των εικονικών γάμων δεν έχει σταματήσει λεπτό να δουλεύει.
Οι επιτήδειοι προκειμένου να «ψαρέψουν» τα υποψήφια θύματά τους, μετανάστες τρίτων χωρών και έναντι 2.500 – 4.000 ευρώ να τους φέρουν σε επαφή με πρόθυμες να τους παντρευτούν κυρίες, καταφεύγουν στις μικρές αγγελίες με κομψές και συγκαλυμμένες διατυπώσεις, όπως «κοπέλες ζητούν να αποκτήσουν σοβαρή γνωριμία με σκοπό τον γάμο».
Έτσι, τα μέλη των κυκλωμάτων περνούν το μήνυμα τους, ως δήθεν γραφεία συνοικεσίων, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα τεκμηρίωσης ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για σπείρες που εξασφαλίζουν στους πελάτες τους ισόβια άδεια παραμονής και μετακίνησης σε οποιαδήποτε χώρα της Ένωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου