Ειδήσεις

Η σεζόν θα κλείσει φέτος με μικρή αύξηση των αφίξεων

«Με αύξηση στις αφίξεις θα κλείσει η φετινή τουριστική σεζόν που ξεκίνησε δύσκολα εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων στην Ουκρανία».

Αυτό δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.
«Η κίνηση πάει πολύ καλά. Οι αφίξεις συνεχώς αυξάνονται και αυτό είναι θετικό για τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος και πρόσθεσε πως μείωση θα παρουσιάσουν οι αφίξεις μόνο από την αγορά της Ρωσίας.
«Είναι δεδομένη πλέον η μείωση των αφίξεων από την αγορά της Ρωσίας. Το κενό εκτιμώ πως με κάποιο τρόπο θα καλυφθεί», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Θα έχουμε αρκετούς Ρώσους τουρίστες στη Ρόδο από τον Ιούνιο και μετά. Οι αφίξεις όμως από τη συγκεκριμένη αγορά δεν είναι δυνατό να φθάσουν τα περσινά επίπεδα», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν θα σημειώσουν φέτος αύξηση οι αφίξεις από τη Ρωσία ο κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε:

«Είναι πολλοί οι λόγοι για τη μείωση των αφίξεων από τη Ρωσία. Να μην ξεχνάμε πως σημειώθηκε υποτίμηση του ρουβλίου. Ακολούθησαν μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία οι απειλές από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον και στη Ρωσία υπάρχει οικονομική ύφεση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες λειτουργούν αρνητικά».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων δήλωσε πως εξελίσσονται πολύ καλά οι αφίξεις από τις υπόλοιπες τουριστικές αγορές.

«Πάνε πολύ καλά οι αφίξεις από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Εκτιμώ πως η τουριστική σεζόν θα κλείσει με μικρή αύξηση», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.
Σε ερώτηση για τις αφίξεις από τις χώρες Ανατολικής Ευρώπης, ο κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε:
«Οι αφίξεις από την Πολωνία, τη Τσεχία και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, πάνε πολύ καλά φέτος».
Ο κ. Γιώργος Ματσίγκος αναφέρθηκε και στην έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη.

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός η έναρξη των πτήσεων που θα συνδέουν τη Ρόδο με την Κωνσταντινούπολη. Μέσω αυτής της γραμμής θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε άνοιγμα σε νέες αγορές όπως αυτές της Κίνας», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε πως είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν για τη Ρόδο οι τουριστικές αγορές της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου