Ειδήσεις

Εισέπραττε τη σύνταξη του αποθανόντος πατέρα της

Σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενη για απάτη, η οποία διαπράχθηκε κατ’ επάγγελµα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζηµία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, μια κάτοικο της Ιξιάς, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή.

Στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ένδειας.
Η κατηγορούµενη φέρεται συγκεκριµένα να εισέπραττε παρανόµως τη σύνταξη του αποθανόντος πατέρα της και η έρευνα κινήθηκε σε βάρος της µετά από µήνυση που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Ρόδου, τον Δεκέµβριο του 2007, η διοίκηση του ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριµένα ο πατέρας της κατηγορούµενης ήταν συνταξιούχος, λόγω γήρατος στο ΙΚΑ, από την 3η Ιανουαρίου 1996 και λόγω θανάτου της συζύγου του, από την 1η Φεβρουαρίου 2003.
Ο δικαιούχος πατέρας της κατηγορουµένης απεβίωσε στις 17 Ιανουαρίου 2004, όµως, λόγω διαφόρων τεχνικών δυσκολιών δεν κατέστη δυνατό να αντιµετωπιστεί µηχανογραφικά, ο θάνατός του από το Ι.Κ.Α., µε αποτέλεσµα τα ποσά των συντάξεων, που του αναλογούσαν, να εξακολουθούν να καταβάλλονται.

Η κατηγορουµένη, φέρεται, έχοντας διαµορφώσει την κατάλληλη υποδοµή, προκειµένου να εισπράττει τη σύνταξη του πατέρα της, ήτοι το υπ’ αριθµ. 18991/2003 συµβολαιογραφικό πληρεξούσιο, που την εξουσιοδοτούσε να εισπράττει τα ποσά και αποσιωπώντας το γεγονός του θανάτου του πατέρα της από το Ι.Κ.Α., εισέπραξε τις συντάξεις που κατατέθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2004 έως και 31η Ιουλίου 2007, ήτοι µετά το θάνατο του πατέρα της και ανήλθαν τελικά στο ποσό των 33.386,20 ευρώ.

Απολογούµενη ισχυρίστηκε ότι όταν πέθανε ο πατέρας της, πήγε η ίδια στο ΙΚΑ και κατέθεσε την ληξιαρχική πράξη θανάτου µε τα έξοδα της κηδείας του γραφείου τελετών. Αφού ενηµέρωσε τους αρµόδιους υπαλλήλους του ΙΚΑ ότι ο πατέρας της είχε πεθάνει, αποζηµιώθηκε µάλιστα για τα έξοδα της κηδείας.
Πίστεψε έτσι, όπως τόνισε ότι το ΙΚΑ ήταν ενήµερο, ενώ όταν ελάµβανε τα χρήµατα νόµιζε ότι τα εδικαιούτο και ότι ήταν καθυστερούµενα του αποθανόντος πατέρα της.

Δήλωσε παραπέρα ότι θα επιστρέψει τα χρήµατα στο ΙΚΑ, επισηµαίνοντας ότι είναι µάνα µε τρία παιδιά και ότι την έχει εγκαταλείψει ο σύζυγός της.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Τ. Διάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου