Ειδήσεις

Πραγματική «βαβυλωνία» με την υποβολή ενστάσεων

Μείζον θέμα στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, που οδηγεί αναμφίβολα σε νέα εσωστρέφεια με απρόβλεπτες συνέπειες, προκάλεσε η εμπλοκή του κ. Επαμεινώνδα Λεκέα στη ένσταση που ετοιμάζουν για την ακύρωση του συνδυασμού «Ροδιακή Δημιουργία» με επικεφαλής τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, με τη συνδρομή δικηγόρων της Ρόδου, υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Ροδίων Όραμα» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη.

Οι δικηγόροι Ρόδου κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Γιάννης Καραμιχάλης, που συστεγάζονται και ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη Καρίκη, ήταν εκείνοι που ανέλαβαν εξ΄αρχής το έργο της υποβολής της συγκεκριμένης ενστάσεως.

Ο κ. Καραμιχάλης, που ξεκίνησε τη σχετική προεργασία για προσωπικούς του λόγους μάλλον θα αποχωρήσει.
Της προσπάθειας, από την οποία έχει λάβει δημόσια αποστάσεις ο κ. Καρίκης, χωρίς ωστόσο να απαιτήσει ως επικεφαλής την αναστολή των ενεργειών των μελών της παράταξής του, ηγείται ο κ. Στέργος Στάγκας, ο οποίος ωστόσο φέρεται να μην έχει έννομο συμφέρον για να υπογράψει το δικόγραφο.

Η κ. Μαριάνα Κολώνα και η κ. Αναστασία Τσούλου Δημητριάδη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπογράψουν την προσφυγή, ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου ενώ, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική» ο κ. Μιχάλης Συκόφυλλος, που επωφελείται σε περίπτωση ευδοκίμησης της προσφυγής (γι αυτόν φέρεται να κάνει αγώνα ο κ. Στάγκας) δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ούτε υπογράφει ούτε συμφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθείται.
Εν πάση περιπτώσει ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Κολώνα ήταν εκείνη που κίνησε τις διαδικασίες για τη συνδρομή του κ. Λεκέα.

Ο κ. Λεκέας είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου.
Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Προμηθειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της Ε.Κ.Ο. Δικηγόρων του κόμματος από το 1987. Εξελέγη, ως εκπρόσωπος των κομματικών οργανώσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κατά το 6ο (2004) και το 7ο (2007) Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, καθώς και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κατά το 8ο (2010) Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.

Διετέλεσε, επίσης γραμματέας Εκλογών (2004 – 2006 και 2010 – σήμερα), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, για τις Βουλευτικές εκλογές Μαϊου και Ιουνίου 2012, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος (2010), εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις Διακομματικές Επιτροπές του Υπουργείου Εσωτερικών σε βουλευτικές (2004) και αυτοδιοικητικές εκλογές (2010), εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Διακομματική Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (2004), υπεύθυνος του Τομέα Εκλογικών Διαδικασιών (1996 – 1999 και 2001 – 2004), μέλος της επιτροπής εκλογικών καταλόγων του κόμματος (2001 – 2004), προϊστάμενος του Γραφείου κομματικών εκδηλώσεων λεκανοπεδίου Αττικής (1999) και συνεργάτης της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών του κόμματος (1989 – 1995).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ της κ. Κολώνα και των κ.κ. Νίκου Μπακογιάννη και Κώστα Ζωντανού ανταλλάχθησαν τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες για το ζήτημα, το οποίο αγνοεί ωστόσο σ’ όλη του τη διάσταση η Συγγρού.

Ο κ. Ζωντανός παρέπεμψε την κ. Κολώνα στον κ. Λεκέα και αμέσως μετά κινήθηκαν οι διαδικασίες για την ενημέρωσή του.
Η πληροφορία περί εμπλοκής του κ. Λεκέα προκάλεσε ωστόσο την παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Τάκη Μιχαήλου, ενώ ο πολιτευτής κ. Γιάννης Παππάς ζήτησε αρμοδίως διευκρινίσεις – εξηγήσεις.

Μέλη της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» με ιστορία στο κόμμα κατέστησαν σαφές ότι οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της νομικής υπηρεσίας της Νέας Δημοκρατίας, θα οδηγήσει αυτόματα στην υποβολή των παραιτήσεών τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν φοβούνται επουδενί την αντιδικία ενώπιον των δικαστηρίων αλλά θεωρούν τουλάχιστον «μη συνετή» τη συμμετοχή της Συγγρού σε μια τέτοια διαδικασία.
Ο κ. Παππάς ενημερώθηκε χθες ότι από τις συνομιλίες που είχαν γίνει η Συγγρού έμεινε με την αίσθηση ότι επρόκειτο για ένα θέμα επανακαταμέτρησης ψήφων και ότι η αντιδικία ήταν με κάποιον υποψήφιο, στηριζόμενο από το… ΠΑΣΟΚ!!

Μετά και τα τελευταία γεγονότα οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα μέλη της παράταξης «Ροδίων Όραμα», που μετέχουν στη διαδικασία, έχουν άγνοια κινδύνου, αφού αρνούνται να καταλάβουν ότι ανάλογα προβλήματα με αυτά της δήλωσης υποψηφιότητας του κ. Χατζηευθυμίου υπάρχουν και στην παράταξή τους.

Από εκεί και πέρα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος κατέστησε σαφές ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε διαγραφές μελών από την παράταξή του σε περίπτωση που αποκλίνουν από την γραμμή που έδωσε στη συνέντευξή του για την αποχή από οποιαδήποτε ένσταση κατά του κύρους του ψηφοδελτίου άλλης παράταξης.

Παραμένει έτσι να διαπιστωθεί πως θα ενεργήσει ο κ. Μάριος Μαραβέλιας που ήταν σε συνεννόηση με τον κ. Καραμιχάλη για την υποβολή ενστάσεως επ’ ονόματί του.
Πληροφορίες αναφέρουν στο μεταξύ ότι η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων θα γίνει την προσεχή Τρίτη, οπότε και ξεκινούν οι σχετικές προθεσμίες για την υποβολή ενστάσεων.

Όπως έγραψε και χθες η «δημοκρατική», αν ήθελε ευδοκιμήσει ένσταση υποψηφίων της παράταξης Καρίκη οι πέντε έδρες της παράταξης Χατζηευθυμίου χάνονται και μοιράζονται στις παρατάξεις της μειοψηφίας που απομένουν.

Αν κριθεί όμως άκυρος ο συνδυασμός Καρίκη, τότε οι εκλογές επαναλαμβάνονται μεταξύ των συνδυασμών Χατζηευθυμίου και Χατζηδιάκου.
Αν ακυρωθούν και οι δύο συνδυασμοί, θα επαναληφθούν οι εκλογές μεταξύ των κ.κ. Γ. Υψηλάντη και Φώτη Χατζηδιάκου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες η υποβολή αιτήσεων επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων.
Εχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις από τους κ.κ. Γιάννη Αφεντούλη, Μιχ. Χριστοδούλου, Τσ. Τσακίρη, Μ. Μαραβέλια, Χ. Γιασιράνη, Γεωργία Τσιρπανλή, Γιάννη Φλεβάρη, Χ. Χατζηευθυμίου, Μ. Πετρά, Αναστάσιο Χρήστο Ψαρούλη, Ν. Γιαλλουράκη, Ευαγ. Δεπούντη, Εμμανουήλ Καμπουρόπουλο, Μεχμέτ Ζαμαντάκη, Μαριάνα Κολώνα, Τριανταφυλλιά Φραγκαντώνη, Αγγελο Καλαθιανάκη, Βασίλη Καρνάβα, Μιχάλη Βαγιανό, Α. Καπαρουδάκη, Α. Μανέγα, Μ. Τσεντζελή, Νικόλαο Χάσταλη, Μαρία Ισκά, Ι. Τριανταφύλλου, Αθ. Τσέλιο και Χρήστο Μπάρδο.

Χθες υπέβαλαν αιτήσεις επανακαταμέτρησης οι κ.κ. Γ. Βαρέλλης, Ιωάννης Αφεντούλης (δεύτερη για να μετρηθούν ψηφοδέλτια σε Νότια Ρόδο, Πεταλούδες και Παραδείσι της παράταξης Καρίκη) και Εμμανουήλ Καμπούρη.

Αίτηση υπέβαλε και η κ. Τσούλου Δημητριάδη προκειμένου να της δοθούν αντίγραφα του συνδυασμού και των υποψήφιων της παράταξης Χατζηευθυμίου και των αποτελεσμάτων της πρώτης και δεύτερης Κυριακής ενόψει προφανώς της υποβολής της ενστάσεως, που προαναφέραμε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου