Ειδήσεις

Συζητείται η έφεση που άσκησε η κ. Ρένα Μαντικού

Για την 2α Ιουλίου 2014 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου η εκδίκαση, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου της εφέσεως που άσκησε η πρώην δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» κ. Ρένα Μαντικού και ένας εξάδελφός της, για την ακύρωση πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με 3ετή αναστολή και σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, αντίστοιχα.

Είχαν κριθεί συγκεκριμένα ένοχοι για απλή σωματική βλάβη από πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη,με θύμα τον δημοτικό υπάλληλο, ιδιαίτερο του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, κ. Αντώνη Γονιδάκη.

Το δικαστήριο έπαυσε υπό όρους, δυνάμει ευεργετικής διάταξης νόμου για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης τις διώξεις σε βάρος των ίδιων ως άνω κατηγορούμενων και ακόμη ενός για τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κ. Μαντικού για το ό,τι την 23η Μαΐου 2009, έξω από την οικία του κ. Αντωνίου Γονιδάκη παρουσία και των ανηλίκων τέκνων του και της συζύγου του κ. Βασιλικής Ξανθού, από πρόθεση του προξένησε σωματική κάκωση και συγκεκριμένα του επιτέθηκε με τα χέρια της και του προκάλεσε με τα νύχια της μώλωπες και εκδορές σε όλο του το σώμα και ειδικότερα: εκχύμωση μδ 8 εκ. περίπου στην πρόσθια επιφάνεια της δεξιάς βραχιονίου χώρας, εκδορές, ερυθρότητα τραχηλικής χώρας πλάγια ερυθρότητα στερνοκλειδομαστοειδών, εκδορές – μώλωπες βραχιονίων χώρων άμφω.

Επιπλέον με τη συνδρομή του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος τον κρατούσε για να μη μπορεί να αντιδράσει, χτυπούσε το κεφάλι του με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητό του, προκαλώντας του σωματική βλάβη και συγκεκριμένα «επίσταξη ρινός» και κάκωση του αυχένα. Η πράξη της δε αυτή ως εκ του σημείου του σώματος που επλήγη (κεφάλι – αυχένας) μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής του ή βαριά σωματική βλάβη.
Η κ. Μαντικού φέρεται επιπλέον με πρόθεση να προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συγκεκριμένα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο μετά πειθούς και φορτικότητας με προτροπές και παραινέσεις με τις φράσεις «σκοτώστε τον, τον (…)», προέτρεπε τους συγκατηγορούμενούς της να τον χτυπήσουν.

Οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες υπεράσπισής τους, ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν ότι μεταξύ των δύο οικογενειών υπάρχουν έριδες αναφορικά με τη συνιδιοκτησία τους σε οριζόντιο στις δύο κατοικίες τους και ότι την επίμαχη ημέρα προκλήθηκαν με ύβρεις από τον κ. Γονιδάκη. Υποστήριξαν εξάλλου ότι δεν τον χτύπησαν και ότι τον έσπρωξαν χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς προέκυψαν τα τραύματα που περιγράφονται σε δύο ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου