Ειδήσεις

Εδωσε το «στίγμα» του ο νέος δήμαρχος Ρόδου

Αποφασισμένος να περάσει σε δυναμική δράση από την ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του, είναι ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, παρουσία στελεχών της παρατάξεώς του, χάραξε ειδικότερα την ρότα στην πολιτική που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του.“Η εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόσμος για μας σημαίνει ευθύνη την οποία και θα αναλάβουμε αμέσως. Επιζητώντας την ενότητα και τη συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου δεν θα ζητήσουμε πίστωση χρόνου αλλά θα αρχίσουμε δουλειά από την πρώτη ημέρα ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Δήμο μας”, τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Με αφορμή διάφορες εκτιμήσεις, που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως οι αποφάσεις για τις τοποθετήσεις των στελεχών της παράταξης σε θέσεις θα ληφθούν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχουν χρόνο για να ενημερωθούν εκτενώς για τους τομείς που θα αναλάβουν. Για να προλάβει αντιδράσεις και γκρίνιες ο κ. Χατζηδιάκος ξεκαθάρισε πως όλοι θα αξιοποιηθούν στη διάρκεια της πενταετούς θητείας.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους και εκείνους που προτίμησαν άλλες παρατάξεις. Για μας εμπιστοσύνη σημαίνει ευθύνη. Αυτή την αναλάβαμε από την ημέρα που εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών”, δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος που ευχαρίστησε και όσους δούλεψαν για να αναδειχθεί στην πρώτη θέση η παράταξή του. Ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε ακόμη τους επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων και τους υποψηφίους που έλαβαν μέρος στις εκλογές.

“Θεωρώ πως είχαμε ένα σωστό, πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Μπορεί να υπήρξαν κάποιες υπερβάσεις. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν πως είναι θεμιτές οι όποιες υπερβάσεις, φθάνει να μην ξεπερνούν τα όρια του πολιτικού πολιτισμού μας και να γίνονται πιστευτές οι εξηγήσεις που δίνονται μετά από κάποιες παρεξηγήσεις που προέκυψαν στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Αυτό το διακηρύξαμε από την ίδρυση της παρατάξεώς μας”, δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και υπογράμμισε πως η παράταξή του θα λειτουργήσει ενωτικά για το σύνολο της κοινωνίας.

“Σε αυτή την πορεία χρειαζόμαστε όλους και τους δικούς μας εκλεγμένους και μη και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων με τους συνεργάτες τους. Έχουμε ανάγκη τους εκπροσώπους των θεσμοθετημένων φορέων που υπηρετούν σήμερα και γενικά το σύνολο της Ροδιακής Κοινωνίας. Δικαιωθήκαμε γιατί στείλαμε ενωτικό μήνυμα. Αυτό τώρα δεσμευόμαστε να το κάνουμε πράξη. Για μας η ευθύνη μεταφράζεται σε εργασία. Η νίκη της παράταξής μας είναι νίκη όλων των πολιτών. Με βάση αυτή τη θέση θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Με αφορμή δημοσιεύματα για ενδεχόμενη επανάληψη των εκλογών, ο νέος δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως η παράταξή του δεν πρόκειται να καταθέσει ένταση κατά του κύρους του εκλογικού αποτελέσματος.
«Για μας η αναμέτρηση τελείωσε στις 25 Μαΐου. Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στα εκλογοδικεία . Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι εκλογές όσες ενστάσεις και αν γίνουν. Δεν θεωρώ δεοντολογικά και πολιτικά σωστό να κατατεθούν ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών. Ο Ροδιακός λαός αποφάσισε σε δύο φάσεις και μας τίμησε. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ετυμηγορία του. Η παράταξή μας δηλώνει πως δεν πρόκειται να υποβάλει την όποια ένσταση. Το ίδιο ζητώ και από τα μέλη της παρατάξεώς μας», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως κατανοεί την επιθυμία των υποψηφίων για την επανακαταμέτρηση των ψήφων.

«Σημασία έχει το ταξίδι για την Ιθάκη. Εμείς σαν παράταξη δεθήκαμε για πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα να αλλοιώσει αυτή τη σχέση που έχουμε αναπτύξει. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των παρατάξεων και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και όπου συμπλέει η πλειοψηφία με τη μειοψηφία. Ποιος δεν θα ήθελε την εμπειρία του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου στο δημοτικό συμβούλιο; Ποιος δεν θα ήθελε την ποιότητα του χαρακτήρα του κ. Γιάννη Γιαννακάκη και το δυναμισμό τον κ. Αντώνη Γιαννικουρή; Ποιος δεν θα ήθελε και τους άλλους άξιους; Δεν κάνω διαχωρισμό και μεταξύ των συνεργατών μου. Υπάρχουν αδικίες για κάποιους. Οι συνεργάτες μου ανάλογα με τα προσόντα, τις ικανότητές τους, είτε εκλεγμένοι ή όχι, θα κληθούν να προσφέρουν την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ξεκαθάρισε πως όλοι θα κληθούν να προσφέρουν.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά για την πρόθεσή του να τον ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου.
«Το πρώτο μέλημά μας, την ερχόμενη εβδομάδα, είναι η ενημέρωση για το κάθε τι που αφορά το δήμο. Το ίδιο θα πράξω και με το νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Θα ζητήσω συνεννόηση και συνεργασία μαζί του. Και εκείνος θα πρέπει να με ενημερώσει για το Δήμο Ρόδου», τόνισε ο νέος δήμαρχος Ρόδου, που έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει πως μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης δεν υφίσταται σχέση ελέγχου και κυριαρχίας.

«Υπάρχει σχέση συνεργασίας και συναλληλίας μεταξύ των δύο βαθμών της ΤΑ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε κοινή πορεία για τον τόπο μας. Αυτό είχε γίνει μέχρι τώρα», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος που υπενθύμισε πως στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έχουν εγγραφεί κονδύλια για την εκτέλεση σημαντικών έργων, όπως π.χ. το φράγμα του Λήρου.

«Ουδείς μπορεί να αγνοήσει τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί. Θα ζητήσω επικαιροποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν από την νέα περιφερειακή αρχή», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ξεκινήσει κύκλο επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης. «Θα ζητήσω τη συνδρομή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όλων των κομμάτων προκειμένου να γίνουν συζητήσεις με στελέχη της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό. Εύχομαι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης Δωδεκανήσιοι βουλευτές», είπε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδιάκος και στο σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ.
«Έχω εικόνα του σχεδιασμού για την Περιφέρεια. Θα ζητήσω στοιχεία για αυτά που έχουν γίνει στο Δήμο. Ήρθε η ώρα, θεωρώ, να δημιουργηθεί ένα γραφείο που θα ασχολείται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και θα έχει άμεση σύνδεση με τις Βρυξέλλες», είπε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ομιλώντας για την αξιοποίηση του δυναμικού της παρατάξεώς του, ο νέος δήμαρχος ξεκαθάρισε, πως η εμπειρία για την παράταξη του σημαίνει όχι μια πορεία μέσα από τα ίδια μονοπάτια αλλά απογείωση της κάθε νέας προσπάθειας.

Προτεραιότητα θεωρεί ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος την βελτίωση της εικόνας του νησιού. «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σε αυτή την προσπάθεια για να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις θα χρησιμοποιηθούν και εθελοντές», δήλωσε ο νέος δήμαρχος.
«Επίκεντρο για μας είναι όλοι οι άνθρωποι ακόμη και οι Ρομ και οι μη νόμιμοι μετανάστες», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι πόρτες του δημαρχείου θα είναι ανοικτές για όλους.

«Είμαστε αποφασισμένοι στην κόψη του ξυραφιού να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Δεν θα αναφερθώ στο διοικητικό μοντέλο που θα εφαρμόσουμε. Θεωρώ υποχρέωσή μου πρώτα να ενημερωθώ από το δήμαρχο Ρόδου», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σε ερώτηση σχετικά με όσα πρόκειται να κάνει και αν είναι διατεθειμένος να τοποθετήσει σε θέσεις -κλειδιά νεοεκλεγέντες, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε:
«Εκείνο που μας χαρακτηρίζει είναι η διάθεση για δουλειά. Ο κόσμος θα δικαιώσει τις προσπάθειες που θα κάνουμε ακόμη και αν δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα. Δεν θα δικαιολογήσει την αδράνεια και την… πεπατημένη πορεία. Για τους συνεργάτες μου τονίζω, πως θα αξιοποιηθούν όλοι».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, ειδικά για την παράταξη του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δεν θέλησε να απαντήσει.
«Δεν θα ήθελα να κάνω σχόλιο για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών. Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους. Πρέπει να πάμε και εκεί που δεν μας τίμησαν για να βρούμε που κάναμε λάθος».
Σε ερώτηση αν φοβάται μήπως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος ακυρώσει αποφάσεις για τη δέσμευση κονδυλίων της Περιφέρειας για έργα, ο νέος δήμαρχος δήλωσε:
«Δε νομίζω πως θα υπάρξει αμφισβήτηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Και ο διάδοχός μου γνωρίζει τι έχει γίνει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ