Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, αλλά και κατηγορηματικός όσον αφορά στην λήψη και τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση εμφανίσθηκε σε δηλώσεις του προς την «δημοκρατική», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων, αφενός η συνέχιση των δημοσίων έργων, είναι διασφαλισμένη και αφετέρου, η φετινή τουριστική περίοδος δεν θα χαθεί – όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα.
Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι όμως να τηρήσουμε όλοι τα αυστηρά μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και φυσικά, να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά την ατομική ευθύνη του καθενός τηρώντας την καραντίνα.
Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη της κατάστασης στην χώρα, είπε:
«Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι συνολικά για όλη την χώρα. Είναι οριζόντια και αφορούν επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά με το καλύτερο σενάριο να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά όχι εκθετικά έως το τέλος Απριλίου και να μειωθεί μέσα στον Μάιο, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από την πειθαρχία του καθενός μας».
Σε ερώτηση πώς βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση στην αγορά με τα αυστηρά μέτρα και την καραντίνα που ισχύει, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχουν θετική επίδραση. Θα σας πω ένα παράδειγμα σε αριθμούς: το πρώτο δίμηνο του 2020 σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ ήταν το καλύτερο δίμηνο των τελευταίων 15 ετών σε προσλήψεις και, βεβαίως, πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο δίμηνο του 2019. Αυτό δείχνει ότι πηγαίναμε πάρα πολύ καλά. Από την 1η έως την 20η Μαρτίου 2020 έγιναν περίπου 44.000 απολύσεις. Με το που ανακοινώσαμε τα μέτρα, οι απολύσεις σταμάτησαν. Συνεπώς, έχουν επίπτωση». Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτά τα ενδεχόμενα να εξετάσει η κυβέρνηση εκ νέου ποια άλλα μέτρα θα λάβει.
Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα δημόσια έργα που έχουν σταματήσει λόγω των προβλημάτων με τις μετακινήσεις εργολάβων, εργατών κ.λπ. ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν κατηγορηματικός: «Όσον αφορά στα δημόσια έργα είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα πάρουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση άδεια για πολύ ταχύτερες διαδικασίες. Άρα στην πραγματικότητα θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και θα προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς –αργότερα. Αυτό δεν μας ανησυχεί».
Όσον αφορά στον Τουρισμό και την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου για την οποία υπάρχει πολύ έντονη ανησυχία, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε τα εξής:
«Εάν επιτύχουμε το βασικό μας σενάριο, που είναι ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα μέχρι το τέλος και ενδιαμέσως τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα προστασίας, με πειθαρχία, πιστεύω πραγματικά ότι η φετινή τουριστική περίοδος δεν θα χαθεί –όπως φαίνεται μέχρι αυτή την ώρα…»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ