Ειδήσεις

Δ. Γάκης: Σημαντικό «εργαλείο» αναπτυξιακής πολιτικής οι Περιφέρειες

Ο Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την εκλογή τους ως προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς την Εφημερίδα των Συντακτών (δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 30/3/15):
«Στην εποχή της μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, του κράτους, της πολιτικής ζωής, στην εποχή όπου η χώρα αναζητά το βηματισμό της σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και αποκέντρωσης, η Επιτροπή Περιφερειών έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει στη παρακολούθηση και ενημέρωση της Βουλής. Τόσο για τη λειτουργία και το έργο των περιφερειών, όσο και σε ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης, ιδιαίτερα, στις λιγότερο ευνοημένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Οι περιφέρειες, εκτός από τον κρίσιμο ρόλο τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνική συνοχή, αποτελούν ένα σημαντικό «εργαλείο» αναπτυξιακής πολιτικής με αυξημένο ρόλο στη διαχείριση του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου