Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη για την απεργία των ναυτικών: «Η Κυβέρνηση δεν είναι έντιμη απέναντιστους ναυτικούς μας».

«Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι η Κυβέρνησηθέλει να διώξει τα ελληνικά πληρώματα, από όσα πλοία με ελληνική σημαία έχουν απομείνει.

Είναι πραγματικά ντροπή, να περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για την κατάργησητων συλλογικών συμβάσεων των ναυτικών, τη στιγμή που η ίδια η Κυβέρνηση δεν μπορεί ναεξασφαλίσει ή να επιβάλλει την καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στα πληρώματα.Αποδεικνύεται ακόμα ότι το άρθρο 25, στο νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις»,περί πλοίου ασφαλείας, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών που θέλουν νακαταπατήσουν το δικαίωμα στην απεργία των Ελλήνων ναυτικών.

Το άρθρο 25, περί πλοίου ασφαλείας είναι μια ακόμη απροκάλυπτη κοροϊδία απέναντι στουςακρίτες νησιώτες, οι οποίοι βλέπουν ένα Υπουργείο να μην μπορεί καν να εξασφαλίσει τηναπρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Είναι ακόμα λυπηρό, σε ένα σκληρό επάγγελμα, όπως αυτό του ναυτικού, όταν και η επιβίωσημέσα στο καράβι βασίζεται σε σχέσεις εντιμότητας και συνεργασίας, η Κυβέρνηση να δείχνειτόσο ανέντιμη και επιθετική απέναντι στους Έλληνες ναυτικούς».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου