Τοπικές Ειδήσεις

Αυστηρή προειδοποίηση στην ανάδοχο του έργου συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών

Αυστηρή προειδοποίηση, με ειδική πρόσκληση, προς τον ανάδοχο για την εκτέλεση των εργασιών «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ν. Ρόδου» απηύθυνε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο ανάδοχος του έργου προειδοποιείται ότι αν δεν συμμορφωθεί στην ειδική πρόσκληση που του απευθύνει αρμοδίως η υπηρεσία θα ακολουθήσει απόφαση για την έκπτωσή του.
Από την 16η Δεκεμβρίου 2019 η Ετερόρρυθμη Εταιρεία εγγράφως οχλήθηκε για το ό,τι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην εκτέλεση των συμβατικών της υποχρεώσεων,.
Πιο συγκεκριμένα αρμοδίως διαπιστώθηκε ότι:
-Δεν ανταποκρίνεται, όπως προβλέπεται, στις προφορικές και γραπτές εντολές που λαμβάνει, οι οποίες αφορούν σε αποκαταστάσεις βλαβών σε δίκτυα σηματοδοτών και ηλεκτροφωτισμού,
-Δεν εκτελεί τις προβλεπόμενες εργασίες συντηρήσεως των παραπάνω δικτύων, με αποτέλεσμα τα δίκτυα να υπολειτουργούν στην καλύτερη περίπτωση ή να μην λειτουργούν καθόλου και να δημιουργούν προβλήματα στους χρήστες της οδού.
-Εχει προβεί σε απαράδεκτες τεχνικές επεμβάσεις ώστε να παρακάμπτει τις διατάξεις ασφαλείας του συστήματος σηματοδότησης.
-Λόγω μη εκτέλεσης της προγραμματισμένης συντήρησης, οι κόμβοι σηματοδότησης βγαίνουν συχνά εκτός λειτουργίας για αιτίες που θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιμετωπισθεί.
Έγινε εξάλλου προς επίρρωση των προαναφερομένων, αυτοψία στους κόμβους σηματοδότησης στην οποία περιεγραφήκαν αναλυτικά πλήθος ευρημάτων βλαβών.
Την 17η Ιανουαρίου 2020 με νέο έγγραφο της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι, μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η ενημέρωση που ζητήθηκε για τις ενέργειες του αναδόχου, ενώ οι κόμβοι σηματοδότησης εξακολουθούν να μην λειτουργούν πλήρως και ομαλά.
Κατόπιν τούτων, η ανάδοχος καλείται εντός διαστήματος δεκαπέντε (15) ημερών, να εκτελέσει ολοκληρωμένες εργασίες συντήρησης στο σύνολο των κόμβων σηματοδότησης του έργου, έτσι ώστε στο πέρας της χρονικής διορίας, οι κόμβοι σηματοδότησης στο σύνολο τους, να ευρίσκονται σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας.
Ειδικότερα καλείται να προβεί σε εργασίες:
-Αντικατάστασης όλων των καμένων λαμπτήρων πυράκτωσης και χαλασμένων led
-Αναπλήρωσης σκιαδίων (γείσων)
-Αντικατάστασης κατεστραμμένων κομβίων πεζών
-Έλεγχο λειτουργίας συστημάτων ανίχνευσης (βρόγχοι, κάμερες, κομβία πεζών) και επανάταξη αυτών σε αυτόματη λειτουργία.
-Επισκευής καλωδιακών βραχυκυκλώσεων.
-Αντικατάστασης οξειδωμένων κλεμμοσειρών.
-Καθαρισμού ή και αντικατάστασης κρυστάλλων.
-Στερέωσης ή/και Αναπλήρωσης θυρίδων.
-Μυοκτονίας μέσω της τοποθέτησης «δολωμάτων».
-Στερέωσης ιστών και σηματοδοτών.
-Επιμέλειας φρεατίων.
-Εξασφάλισης της ορατότητας των σηματοδοτών με το κλάδεμα δέντρων ή και με την αλλαγή προσανατολισμού των φανών.
Επισημαίνεται δε ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ανωτέρω Ειδική Πρόσκληση, θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν.4412/16 και συγκεκριμένα του άρθρου 160 περί «έκπτωσης του αναδόχου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Σταμάτης    31.01.2020 15:35

    Πρε προσέξετε τι κάμνετε γιατί κάθε μέρα τα φανάρια στη Ρόδου Λίνδου σβηστά τα θωρρώ, έ να πάθει κανένας τίποτα τσά που δουλεύκουν κι ένα βρείτε το μπελλά σας ούλοι σείς οι αρμόδιοι, φτιάξετε τα φανάρια ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΚΟΣ.

Σχολιασμός άρθρου