Διπλός ποδηλατικός αγώνας δρόμου διοργανώνεται από τον KAO Φιλίνος με τη βοήθεια του ΔΟΠΑΒΣ του δήμου Κω, στο νησί της Κω, το Σάββατο 3/2 στις 14. 00 (ανάβαση Σύμπετρου) και την Κυριακή 4/2 στις 9.30 (CIRCUIT 15 γύρων στο κέντρο της πόλης).

Ο αγώνας είναι ΟPEN, τοπικός και φιλικός, ενώ σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους του νησιού και αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας.

Στόχος των διοργανωτών η καθιέρωση του αγώνα ως θεσμό για την περιοχή.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09.30 από τη πλατεία Κονίτσης και θα διανύσει του δρόμου του κέντρου της πόλης Μεγ.Αλεξάνδρου, Ελ.Βενιζέλου, Βασ. Παύλου, Ιπποκράτους, Ακτή Κουντουριώτη, γράφοντας μια διαδρομή 2 χλμ., η οποία θα επαναληφθεί 15 φορές. Η απονομή θα γίνει στη πλατεία Κονίτσης γύρω στις 12.00.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 18-29 30-39, 40-49 50-50+

Κάθε κατηγορία δε μπορεί να έχει λιγότερες από 3 συμμετοχές. Σε αντίθετη περίπτωση θα μεταφέρονται οι συμμετοχές στην επόμενη κατηγορία εκτός από την 50+ που θα μεταφέρεται στη προηγούμενη. Για τον υπολογισμό της ηλικίας υπολογίζεται το έτος γέννησης αφαιρούμενο από το τρέχον έτος.

ΠΟΛΗ: Κως

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 3/2/18 14,00 και Κυριακή 4/2/2018 και ώρα 9:30 πμ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Σάββατο 6 χιλιόμετρα Κυριακή 30 χιλιόμετρα ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι. Η διοργανώτρια ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Υποχρεωτική η χρήση κράνους ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 2/2/18 ώρα 20:00 μμ. για να ετοιμαστούν σχετικά κύπελλα και μετάλλια.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία από 8,30 π.μ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Σε σταθερό σημείο θα υπάρχει σταθμός τεχνικού service με εξειδικευμένο προσωπικό από την εταιρεία του κ. Σερνικού.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Ασθενοφόρο και διασώστες θα βρίσκονται στη διαδρομή του αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η διοργανώτρια αρχή.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί κύπελλο, στον 2ο και 3ο νικητή μετάλλιο και σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες έπαινος.

Υποχρεωτική η παρουσία των αθλητών στις απονομές για να παραλάβουν τα κύπελλα και τα μετάλλια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ : Απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού η ρύπανση της περιοχής του αγώνα με μπουκάλια νερό ή συσκευασίες από μπάρες ή gel.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ