ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα 10 λεπτά η αύξηση στο πακέτο τσιγάρων από σήμερα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσιγάρα λεφτά

Με νέες αυξή­σεις θα πωλού­νται από σήμερα τα τσιγάρα. Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμ­μα­τέα Δημο­σίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, για τον υπο­λο­γι­σμό από 31 Ιανουα­ρίου 2014 του ειδικού φόρου κατα­νά­λω­σης των τσι­γά­ρων, ορί­σθηκε ως σταθ­μι­σμένη μέση τιμή λια­νι­κής πώλησης των τσι­γά­ρων ,το ποσό των 175,15 ευρώ η φορο­λο­γική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα). Η προη­γού­μενη σταθ­μι­σμένη μέση τιμή λια­νι­κής πώλησης των τσι­γά­ρων, για τον υπο­λο­γι­σμό του ειδικού φόρου κατα­νά­λω­σης, ήταν 162,27 ευρώ η φορο­λο­γική μονάδα.

Παρά το γεγονός ότι η σταθ­μι­σμένη μέση τιμή λια­νι­κής πώλησης των τσι­γά­ρων αυξή­θηκε από σήμερα, ήδη έχουν εμφα­νι­σθεί στην αγορά τσιγάρα με αυξη­μένο φόρο. Η αύξηση δεν περιο­ρί­στηκε στα 5 λεπτά, όπως ανέμενε η κυβέρ­νηση, αλλά στα 10 λεπτά, λόγω της μεθόδου που εφαρ­μό­ζουν οι καπνο­βιο­μη­χα­νίες κατά την τιμο­λό­γηση των προ­ϊ­ό­ντων τους (δεν επι­τρέ­πει υπο­διαι­ρέ­σεις τιμών μικρό­τε­ρες των δέκα λεπτών).

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως η αύξηση έρχεται μετά την απόφαση της κυβέρ­νη­σης να υιο­θε­τη­θεί το εν λόγω μέτρο, ως ισο­δύ­ναμο για την κατάρ­γηση του εισι­τη­ρίου των 25 ευρώ στα νοσο­κο­μεία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.