Ειδήσεις

Διευκρινήσεις για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από την ΟΕΕΔ

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου με αφορμή πλήθος ερωτημάτων για αποσαφήνιση των ισχυουσών νόμων σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, διευκρινίζει για άλλη μια φορά στους συναδέλφους επιχειρηματίες και εμπόρους τις διατάξεις του Νόμου 4177/2013 άρθρο 16 για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές όπως παρακάτω:

Για το έτος 2016 επιτρέπεται τα καταστήματα να λειτουργούν προαιρετικά:
• Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου- χειμερινές εκπτώσεις
• Την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου
• Την Κυριακή 1η Μαΐου – ενδιάμεσες εκπτώσεις (η οποία μετατίθεται την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου)
• Την Κυριακή 17 Ιουλίου- καλοκαιρινές εκπτώσεις
• Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου – ενδιάμεσες εκπτώσεις
• Τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα 11 και 18 Δεκεμβρίου
• και την τελευταία Κυριακή του έτους.

Ειδικά για τις παραβάσεις της αργίας των Κυριακών επιβάλλεται πρόστιμο, ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχείρησης και όχι λιγότερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο προσαυξάνεται στο 3 % του ετήσιου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους επιχειρηματίες ότι η εφαρμογή του Νόμου είναι υποχρεωτική χωρίς εξαιρέσεις. Το παράνομο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι αντιδεοντολογικό για τις νομοταγείς επιχειρήσεις και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των νομίμως λειτουργούντων επιχειρήσεων. Η όποια παρανομία θα καταγγέλλεται και οι παρανομούντες θα υφίστανται τις συνέπειες του νόμου.
Καλούμε τους επιχειρηματίες του νησιού μας να τηρήσουν τις διατάξεις του νόμου. Η όποια καταστρατήγηση αυτού δημιουργεί συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού και αισχροκέρδειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου