Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γιώργο Βούτσινο

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Βούτσινο και συνεργάτες του, είχε σήμερα Τετάρτη στο Γραφείο του ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα, του αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης, κ. Στράτου Καρίκη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη και της κυρίας Δέσποινας Χατζηδιάκου, ειδικής συμβούλου του Δήμου Ρόδου σε θέματα πολιτισμού, αποδήμων και διεθνών σχέσεων.

Καλωσορίζοντας τον κ. Βούτσινο και τους συνεργάτες του, ο κ. Καμπουράκης τόνισε ότι ο τομέας της Παιδείας βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής. Αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στα σχολεία του νησιού και στην ενίσχυση τους μέσω των Σχολικών Επιτροπών.

Ο κ. Βούτσινος ευχαρίστησε από την πλευρά του τον κ. Καμπουράκη για την θερμή υποδοχή και τον συνεχάρη για τα γρήγορα αντανακλαστικά του Δήμου Ρόδου και την ολοκλήρωση της μελέτης για την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών ανακαίνισης στο πρότυπο ΕΠΑΛ που θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον, ο κ. Βούτσινος δήλωσε ότι θα αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα από τις επαφές που είχε στη Ρόδο, ώστε στο πρότυπο ΕΠΑΛ να λειτουργήσουν τομείς και ειδικότητες που ανταποκρίνονται στη ζήτηση της τοπικής αγοράς εργασίας. Συμφωνήθηκε τέλος να διοργανωθούν κοινές δράσεις στη Ρόδο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στον κ. Γιώργο Βούτσινο από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου