Ο Α.Ε.Σ.Π. Φοίνικας κατέκτησε φέτος το Κύπελλο Δωδεκανήσου στο ανδρικό βόλεϊ και είναι το φαβορί για τον τίτλο στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Αντωνιάδης μίλησε σε γνωστή αθλητική ιστοσελίδα του νησιού μας για τη διακοπή, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει για τα παιδιά.
«Μόλις πήγαμε να συνέλθουμε αθλητικά από το πρώτο lockdown δυστυχώς ήρθε και το δεύτερο πολύ νωρίς και μας “έκοψε και πόδια και χεριά”.
Δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι στην άμμο, κάναμε την προετοιμασία μας κανονικά Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, προλάβαμε παίξαμε το Κύπελλο γυναικών και ανδρών και μόλις αρχίσαμε να παίρνουμε αγωνιστικό ρυθμό και πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κλείσαμε και πάλι.
Για να ‘’συνέλθει’’ ένας αθλητής-τρια μετά από απραξία και να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν χρειάζεται περίπου 10 εβδομάδες. Αν προσθέσεις και το ψυχολογικό κομμάτι, τα οικογενειακά, οικονομικά, κοινωνικά, προσωπικά προβλήματα που δημιουργεί ο εγκλεισμός το νούμερο… 10 εβδομάδες παρατείνεται σίγουρα, κάτι που σημαίνει ότι χάνεται η χρονιά για φέτος εάν συνεχιστεί λίγο ακόμα.
Πρέπει η πολιτεία να δει το θέμα και να ανοίξει τον ερασιτεχνικό- αναπτυξιακό αθλητισμό το συντομότερο δυνατό. Οι αθλητές-τριες των συλλόγων είναι πειθαρχημένα, συνειδητοποιημένα άτομα και ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλονται και αυτό αποδεικνύεται και από τα κρούσματα κορωνοϊού που ήταν από ελάχιστα έως μηδενικά στα αθλητικά σωματεία ανά την Ελλάδα.
Γνωρίζουμε επίσης ότι ένα παιδί στην αναπτυξιακή ηλικία εξελίσσεται κάθε μέρα μέσω του αθλητισμού, μετά όμως από τόσο μεγάλα διαστήματα αποχής υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη ‘’φουρνιά- γεννιά’’ γιατί θα υπάρχουν κενά που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή και στον αθλητισμό αλλά και στην εκπαίδευση που και αυτή γίνεται διαδικτυακά αλλά δεν έχει καμία σχέση με την δια ζώσης φυσικά. Το καλό είναι ότι θα ανοίξουν τα σχολεία όπως φαίνεται οπότε αν γίνει με το καλό αυτό δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην ανοίξει και ο αθλητισμός που είναι στην κυριολεξία ‘’ΥΓΕΙΑ’’.
Κάνω έκκληση στους υπεύθυνους να δουν το θέμα πολύ σοβαρά γιατί το αντίκτυπο της μη άθλησης, φοβάμαι ότι θα είναι χειρότερο από τον κορωνοϊό.
Μέχρι τότε να φοράμε μάσκες, να κρατάμε αποστάσεις όσο αυτό είναι δυνατό, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και ελπίζω να βγει σύντομα το εμβόλιο, να είναι αποτελεσματικό και να τελειώσει αυτό που ζούμε.
Κουράγιο και υπομονή σε όσους παλεύουν με τον ιο (γιατί έχουμε πια και δικά μας άτομα που το παιρνάνε) και στους γιατρούς και νοσηλευτές μας καλή δύναμη. Stay safe».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ