Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Δ. Γάκη με την Υπ. Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Δωδεκανήσου

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε στις 29 Νοεμβρίου με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά για θέματα Πολιτισμού στη Δωδεκάνησο, καθώς και για δράσεις πολιτισμικής δημιουργίας και δικτύωσης στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την αξιοποίηση και προβολή των μνημείων πολιτισμού της Δωδεκανήσου και ειδικότερα, συζητήθηκαν τα θέματα της Προγραμματικής Σύμβασης για την προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης και της ιδέας για την ίδρυση εθνικού Μουσείου Γελοιογραφίας στη Ρόδο καθώς και οι δράσεις του ΥΠΠΟΑ για την προστασία και αποκατάσταση των πληγέντων από το σεισμό πολιτιστικών μνημείων της Κω.

Υπήρξε γόνιμη και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για θέματα πολιτιστικής ανάπτυξης στη νησιωτική μας περιφέρεια και στη διάρκεια της συζήτησης ο Δημήτρης Γάκης ανέπτυξε στην υπουργό την πρότασή του για τη δημιουργία «Δικτύου Τειχισμένων Πόλεων» στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν, ότι ο διάλογος κυβέρνησης και ΤΑ για την προώθηση μουσειακών και πολιτισμικών δικτύων στην περιοχή θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ευρύτερη δυνατή συμμετοχή φορέων πολιτισμού στις δράσεις και την ανάπτυξη συνεργειών πολιτισμού-τουρισμού που θα αξιοποιούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τον πλούσιο και διαχρονικά «πολύχρωμο» πολιτισμικό πλούτο των νησιών μας, τονώνοντας ταυτόχρονα την οικονομία της Δωδεκανήσου σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο παραπάνω πλαίσιο, σημείωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, η Επιτροπή Περιφερειών του Κοινοβουλίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα διαλόγου για την πολιτιστική συνεργασία στις Ελληνικές Περιφέρειες, ένα forum ανοικτό στις προκλήσεις του αύριο, προσκαλώντας παράλληλα την υπουργό Πολιτισμού στην Επιτροπή.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Μ. Ζορμπά, υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους, πολιτιστικούς φορείς, ΤΑ, Κοινοβούλιο, για το σχεδιασμό μιας σύγχρονης περιφερειακής πολιτικής για τον πολιτισμό, που αποτελεί όπως τόνισε βασική προτεραιότητα για το ΥΠΠΟΑ και αποδέχθηκε την πρόσκληση.

 

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου