Την… «αόρατη» εμφύτευση μαλλιών επιλέγουν ολοένα περισσότεροι άντρες που θέλουν να αποκαταστήσουν την πυκνότητα στα μαλλιά τους με διακριτικό τρόπο. Καθόλου τυχαίο που το ενδιαφέρον για την μέθοδο της ακούρευτης συνεδρίας ή Unshaven FUE είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Η μέθοδος υπόσχεται να επαναφέρει την πυκνότητα στα μαλλιά, χωρίς σημάδια και αφήνοντας άθικτο το μήκος τους.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή που εφαρμόζει την ακούρευτη συνεδρία, επιστημονικό διευθυντή της Advanced Hair Clinics, εξειδικευμένο στη μεταμόσχευση μαλλιών, η Unshaven FUE είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών. «Στα πλεονεκτήματα που έχει η μεταμόσχευση μαλλιών FUE, με κυριότερα την απουσία ουλών και τον γρήγορο χρόνο αποθεραπείας, προστίθεται και ένα ακόμα: το διακριτικό αποτέλεσμα. Χάρη στην ακούρευτη συνεδρία αφήνουμε το μήκος των μαλλιών άθικτο και εμφυτεύουμε τα τριχοθυλάκια ανάμεσα στα υπόλοιπα μαλλιά».
Η εμφύτευση, επομένως, δεν γίνεται σε κοντοκουρεμένα μαλλιά (καθώς η δότρια και η λήπτρια περιοχή παραμένουν άθικτες) με αποτέλεσμα ο ασθενής να επιστρέφει στις υποχρεώσεις του χωρίς οι γύρω του να αντιλαμβάνονται το παραμικρό.

Σύμφωνα με το γιατρό, ενδιαφέρον για την ακούρευτη συνεδρία δείχνουν κυρίως επώνυμοι ή αρκετά πολυάσχολοι άνθρωποι που δεν θέλουν να λείψουν ούτε μια μέρα από τις υποχρεώσεις τους. Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Αρχικά ο γιατρός εφαρμόζει τοπική αναισθησία στην δότρια ζώνη στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ώστε να πάρει τα τριχοθυλάκια χωρίς ο ασθενής να πονάει. Η εξαγωγή των τριχοθυλακίων γίνεται μία προς μία τρίχα χωρίς να απαιτηθεί κούρεμα της δότριας περιοχής. Η διαδικασία της εμφύτευσης γίνεται πάλι με μεμονωμένα τριχοθυλάκια που εμφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή ανάμεσα στα υπάρχοντα μαλλιά.

Μάθετε περισσότερα για την ακούρευτη συνεδρία:

Η ακούρευτη συνεδρία μπορεί να γίνει ακόμα και 2-3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Εναλλακτικά, αν ο γιατρός θεωρήσει ότι είστε καλύτερος υποψήφιος για την κλασική μέθοδο FUE (όπου τα μαλλιά πρέπει να είναι κοντοκουρεμένα), μπορείτε να εμφανιστείτε στο οικογενειακό τραπέζι χωρίς κανείς να παρατηρήσει το παραμικρό, εφόσον κάνετε εμφύτευση 10-15 μέρες πριν τις γιορτές.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ