Τοπικές Ειδήσεις

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Ρόδου με μια ακόμα αναισθησιολόγο

Με μία ακόμα αναισθησιολόγο θα ενισχυθεί από την 1η Νοεμβρίου το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αναισθησιολόγος θα αποσπαστεί στο ΓΝΡ από άλλο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου με στόχο την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών. Στο Νοσοκομείο της Ρόδου εργάζονται αυτή τη στιγμή μόνο δύο αναισθησιολόγοι, με αποτέλεσμα να είναι «οριακή» η λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος. Η έλλειψη έχει συντελέσει και στην αύξηση του χρόνου αναμονής για χειρουργείο. Στην «περιβόητη» λίστα αναμονής περιλαμβάνονται 1000 περίπου συμπολίτες μας οι οποίοι περιμένουν να χειρουργηθούν.
Πάντως, παρά τη μεγάλη έλλειψη σε αναισθησιολόγους, τον Οκτώβριο έχουν πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο 230 περίπου χειρουργεία. Από την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός αυτός.
«Τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά στο Νοσοκομείο μας. Λόγω των συνθηκών δίνουμε προτεραιότητα στα έκτακτα και στα επείγοντα περιστατικά και μετά στα προγραμματισμένα. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του ΓΝΡ, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις μόνιμων αναισθησιολόγων για το Νοσοκομείο της Ρόδου. Δεν έχει όμως γίνει γνωστό εάν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Οι ασθενείς Covid
Το Νοσοκομείο Ρόδου εξακολουθεί να μη δέχεται ιδιαίτερη πίεση όσον αφορά στα περιστατικά Covid. Συνολικά 12 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

«Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου εξακολουθεί να είναι περιορισμένος. Ενδεχομένως το αυξημένο ποσοστό εμβολιασμών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μία μερίδα των πολιτών έχει νοσήσει, έχει συντελέσει προφανώς στη μείωση των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά αλλά και στις νοσηλείες. Βέβαια, καλό θα είναι να μην επαναπαυόμαστε, να συνεχίσουμε να προσέχοουμε και να τηρούμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας», τόνισε ο κ. Ρουμάνης.
Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, παρατηρείται μεγάλη στασιμότητα στο τελευταίο διάστημα. Μόλις ένας εμβολιασμός έγινε την περασμένη Πέμπτη στο ΚΥ Ρόδου! Παρόλα αυτά, το ποσοστό του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού δεν είναι καθόλου μικρό, καθώς κυμαίνεται στο 70%. Συνολικά 144.449 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα στη Ρόδο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Σχεδόν 82.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Επίσης, 1837 πολίτες έχουν λάβει την τρίτη (αναμνηστική) δόση του εμβολίου.
Δεν αναμένεται να σημειωθεί αύξηση της συμμετοχής στην εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς η πλειοψηφία του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Όσοι δεν εμβολιάζονται ανήκουν πιθανόν στον «σκληρό πυρήνα» των αντιεμβολιαστών ή έχουν ήδη νοσήσει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου