Τοπικές Ειδήσεις

Πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα σε διαγωνισμό καθαριότητας των γραφείων του ΕΦΚΑ!!!

Μια απίστευτη υπόθεση πλαστογραφίας και… απύθμενου θράσους απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατόπιν αναφοράς του ΕΦΚΑ Ρόδου.
Εταιρεία των Αθηνών που συμμετείχε σε διαγωνισμό για την καθαριότητα των γραφείων του ΕΦΚΑ υπέβαλε αρμοδίως για να πετύχει την επιλογή της… πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα!!!
Πιο συγκεκριμένα την 30η Απριλίου 2020 προκηρύχθηκε συνοπτικός διαγωνισμός για την σύναψη σύμβασης καθαριότητας στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ της χωρικής αρμοδιότητας του ΕΦΚΑ Ρόδου, όπου συμμετείχε και η εταιρεία από την Αθήνα.
Την 3η Ιουνίου 2020 ο μειοδότης κλήθηκε να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με το Ν 4412/16 προκειμένου να πιστοποιήσει την ικανότητα σύναψης σύμβασης.
Την 11η Ιουνίου 2020 ζητήθηκε από την Τοπική Δ/νση Α’ Δωδ/σου να γίνει έλεγχος γνησιότητας της ασφαλιστικής ενημερότητας, στο πλαίσιο ελέγχου της γνησιότητας των αναγκαίων πιστοποιητικών των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.
Μετά την διενέργεια έρευνας στην επιχείρηση με δραστηριότητα υπηρεσίες, καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων με έδρα στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση προσκόμισε βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας στον e-ΕΦΚΑ, ΠΥΣΥ Ν. Αιγαίου, Τμήμα Συντονισμού και Υποστήριξης με ημερομηνία έκδοσης 15 Απριλίου 2020, αρ.πρωτ.195251 και ώρα 11:47, η οποία όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών της Τοπικής Δ/νσης Α’ Δωδεκανήσου ήταν μη σύννομη – πλαστή και δεν είχε εκδοθεί από τον e-ΕΦΚΑ.
Αναλυτικά, η εργοδότρια πήρε τελευταία φορά ενημερότητα από το φορέα την 24 Μαΐου 2019, ημερομηνία κατά τη οποία ρύθμισε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της (χρονικής περιόδου έως 31-03-19 με βάσει τις διατάξεις του Ν.4611/19).
Η εργοδότρια από την 1 Ιουνίου 2019 και ύστερα δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερη, διότι δεν τήρησε τους όρους της ρύθμισης και συγκεκριμένα, δεν κατέβαλε τρέχουσες εισφορές χρονικής περιόδου Απριλίου 2019 για το προσωπικό που απασχόλησε, που έληξαν την 31 Μαΐου 2019 και καταλογίστηκαν.
Επιπλέον δεν κατέβαλε τις εισφορές για κανέναν μήνα από τον Μάιο του 2019 και ύστερα και απώλεσε την ρύθμιση.
Η συνολικά βεβαιωμένη οφειλή της ανέρχεται στο ποσό των 17.693,80 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου