Ρεπορτάζ

Διανομές από τις δομές της ΠΝΑι και του Δήμου Ρόδου για τις γιορτές του Πάσχα

‘Πυρετωδώς’ ετοιμάζονται οι κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, ενόψει των εορτών του Πάσχα για διανομές τροφίμων.
Από την πλευρά της ΠΝΑι, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Τσουκαλάς μιλώντας προς την ‘δ’ υπογράμμισε πως ήδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο (το οποίο λειτουργεί κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα μετά την πολύχρονη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι δικαιούχοι από τις καθυστερήσεις λόγω των διαγωνισμών) και ετοιμάζεται για τις διανομές του Πάσχα:
«Ετοιμαζόμαστε για την προκήρυξη για τον νέο διαγωνισμό, όσον αφορά στα προϊόντα και τρόφιμα που πρέπει να προμηθευτούμε για το υπόλοιπο του 2024 αλλά και το επόμενο έτος αφού είναι για δύο έτη. Μέσα στον διαγωνισμό, συμπεριλαμβάνουμε και νέα προϊόντα με βάση τη ζήτηση και τις ανάγκες που προκύπτουν για τους δικαιούχους.
Για το Πάσχα, πέραν των προϊόντων που διανέμονται σε μηνιαία βάση, κανονικά, έχουμε ετοιμάσει περί τις 1100 τσάντες παραπάνω (αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας). Οι διανομές θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας».
Σημειώνεται πως οι δικαιούχες οικογένειες είναι περίπου 700 τον αριθμό για τα Δωδεκάνησα, ενώ η ΠΝΑι είναι σε άμεση συνεννόηση με τα κατά τόπους Επαρχεία, τους φορείς στα νησιά, συλλόγους και Ιερές Μητροπόλεις, που συνδράμουν σε αυτή την διαδικασία.
«Έχουμε ήδη έρθει σε επικοινωνία με την έπαρχο της Κω κα Ντίνα Σβύνου, προκειμένου να βρούμε άμεσα έναν κατάλληλο χώρο και να οργανώσουμε κι εκεί ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει και η Κως να εξυπηρετείται αυτόνομα –από εκεί».
Σημειώνεται πως τα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου, καλύπτονται τρόπον τινά από τα τρόφιμα που διανέμει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ –το οποίο έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της ΠΝΑι.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς, υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε βρεφικά είδη οπότε το Κοινωνικό Παντοπωλείο απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την συνδρομή σε πάνες, σε βρεφικό γάλα σε σκόνη κ.ο.κ.
«Αν κάποιος θέλει να κάνει κάποια δωρεά, είναι καλύτερο να δώσει αυτά τα είδη που είναι πιο απαραίτητα» -τόνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας πως η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ
ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ρόδου, που ετοιμάζονται ενόψει και των εορτών του Πάσχα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Θωμάς Σωτρίλλης, θα διανεμηθούν τρόφιμα στους δικαιούχους:
«Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ρόδου έχει το Συσσίτιο (με πάνω από 170 ωφελούμενους) στους οποίους διανέμεται φαγητό καθημερινά με δύο γεύματα, μεσημέρι και βράδυ. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί να μοιραστούν κουλούρια, τσουρέκια, κόκκινα αβγά αλλά και δωράκια. Προς το παρόν έχουμε αρκετές προσφορές από ιδιώτες που ενισχύουν το κοινωνικό έργο του Δήμου Ρόδου για τις γιορτές του Πάσχα (τρόφιμα, κρέας κ.λπ.) Αρκετοί έρχονται και τα παραλαμβάνουν από το Συσσίτιο (στον χώρο του παλαιού νοσοκομείου) ενώ υπάρχει και διανομή με αυτοκίνητα του Δήμου –μέχρι την Κρεμαστή και το Παραδείσι αλλά και στα Κοσκινού από την ανατολική πλευρά. Επειδή υπάρχουν κάποιοι ωφελούμενοι στην Σάλακο και στ Απόλλωνα, είμαστε σε συνεννόηση με τους τοπικούς εστιάτορες, στους οποίους δίνουμε τρόφιμα και κάποια ποσά, για να τους εξυπηρετούν».
ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΠΗ
Ο κ. Σωτρίλλης ανακοίνωσε ακόμη, ότι τα επιδόματα που δίνει ο Δήμος Ρόδου έχουν ενταλματοποιηθεί και είναι έτοιμα προς διανομή για τους δικαιούχους, ενώ ετοιμάζονται δράσεις και εκδηλώσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ με τρόφιμα, δώρα κ.λπ.
«Όλα αυτά θα γίνουν στα ΚΑΠΗ (μετά την Κυριακή του Πάσχα) και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ρόδου».
Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σωτρίλλης επεσήμανε πως στο πλευρό του Δήμου, είναι πολλοί Σύλλογοι, Σωματεία, επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες που συνδράμουν στην τροφοδοσία για τους δικαιούχους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου