Ειδήσεις

Έσωσε την γκάφα με τα δάση ο Σκουρλέτης

Τις φωτιές που πήγε να ανάψει η ρύθμιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και η οποία εξαιρούσε από την υποχρεωτική αναδάσωση καταπατημένες ή αποψιλωμένες εκτάσεις «έσβησε» με νομοθετική βελτίωση ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα δάση και οι δασικές εκτάσεις κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέα, όχι μόνο μετά από πυρκαγιά, όπως ανέφερε αρχικά το άρθρο 32, αλλά και μετά από παράνομη υλοτομία ή καταπάτηση.

Το επίμαχο άρθρο 32 «τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4280/2014 (Α’ 159)» αναφέρει:

«1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 38 του ν.998/1979, όπως τροποποιήθηκε από την παράγραφο 1 του άρθρου 35 του ν.4280/2014 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, τα οποία καταστρέφονται συνέπεια πυρκαγιάς κηρύσσονται υποχρεωτικά ως αναδασωτέα ανεξαρτήτως της ειδικότερης κατηγορίας αυτών ή της θέσης στην οποία βρίσκονται. Της αναδάσωσης εξαιρούνται εκτάσεις για τις οποίες, πριν την πυρκαγιά τους, έχει χορηγηθεί έγκριση επέμβασης».

2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 52 του ν.4280/2014 καταργείται».

Αμυράς: Βγάλτε selfie στα δάση… να τα θυμάστε!

Είχε προηγηθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ο οποίος κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα είχε απευθύνει έκκληση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απορρίψουν την απαράδεκτη διάταξη που προέβλεπε ότι δεν θα κηρύσσονται πλέον αναδασωτέα όσα δάση της χώρας καταστρέφονται ή αποψιλώνονται από παράνομη υλοτομία και καταπατήσεις.

«Έχετε την πλειοψηφία, ό,τι θέλετε περνάτε από το Κοινοβούλιο, σκεφθείτε πόσα δάση θα μπουν στο στόχαστρο καταπατητών και παράνομων υλοτόμων, σκεφθείτε τι Ελλάδα θέλετε να παραδώσετε στα παιδιά σας», ήταν το σχόλιο του Γιώργου Αμυρά προτείνοντας την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου 32 του νομοσχεδίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου