ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19 σοροί μεταναστών μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο Καλύμνου από τη νέα τραγωδία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευση

Οι έρευνες συνε­χί­ζο­νται και εκφρά­ζο­νται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δέκα εννέα σοροί μετα­να­στών που πνί­γη­καν σε ναυάγιο στη θαλάσ­σια περιοχή μεταξύ Καλο­λί­μνου και Καλύ­μνου, έχουν μετα­φε­ρε­θεί μέχρι αυτή την ώρα, στο Νοσο­κο­μείο Καλύ­μνου.

Το ναύαγιο σημειώ­θηκε χθες Πέμπτη 29 Οκτω­βρίου 2015 λίγο μετά τις 11 το βράδυ όταν το λιμε­νικό ειδο­ποι­ή­θηκε ότι ένα ξύλινο σκάφος με μεγάλο αριθμό μετα­να­στών έχει ανα­τρα­πεί στη θαλάσ­σια περιοχή μεταξύ Καλο­λί­μνου και Κάλυμνο.

Άμεσα κινη­το­ποι­ή­θη­καν τέσσερα πλωτά του λιμε­νι­κού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελι­κό­πτερο σουπερ πούμα και τρία αλιευ­τικά σκάφη τα οποία ξεκί­νη­σαν την προ­σπά­θεια διά­σω­σης.

Κατά τη διάρ­κεια της επι­χεί­ρη­σης καθ’όλη τη νύκτα και μέχρι τις πρωϊνές ώρες σήμερα Παρα­σκευή, είχαν δια­σω­θεί 138 άτομα, ενώ ανα­σύρ­θη­καν και 14 σοροί που μετα­φέρ­θη­καν στο λιμάνι της Καλύ­μνου και στη συνέ­χεια στο Νοσο­κο­μείο του νησιού. Λίγο μετά τις 8 το πρωί κατέ­πλευσε στο λιμάνι της ΚαΛύμνου σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μετα­φέ­ρο­ντας άλλους τρεις(3) σορούς, ενώ την ίδια ώρα περίπου, δύτης που εξε­ρευ­νούσε το βυθι­σμένο σκάφος που ήδη είχε ρυμουλ­κη­θεί στον εξω­τε­ρικό μόλο του λιμα­νιού , εντό­πισε και ανέσυρε 2 ακόμη σορούς ,μητέρας και ενός κορι­τσιού, ανε­βά­ζο­ντας τον αριθμό των ατόμων που πνί­γη­καν στους δέκα εννέα(19).

Οι έρευνες συνε­χί­ζο­νται και εκφρά­ζο­νται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Στην φωτο­γρα­φία το μοιραίο σκάφος μισο­βυ­θι­σμένο μετά την ρυμούλ­κηση του στον εξω­τε­ρικό μόλο της Καλύ­μνου.

kalymnos-news.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.