Ρεπορτάζ

Αθώος ρύπανσης περιβάλλοντος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός κατηγορούμενος για ρύπανση περιβάλλοντος.

Κατηγορήθηκε ειδικότερα για το ό,τι στη Χάλκη την ‏18.9.2017 κάνοντας ο ίδιος χρήση σκαπτικού μηχανήματος, ιδιοκτησίας του Δήμου, προέβη στην προσωρινή εναπόθεση απορριμμάτων και μπαζών σε χώρο πλησίον του ελικοδρομίου και του οικισμού της Χάλκης, μη αδειοδοτημένο και μη πληρούντα τις νόμιμες προϋποθέσεις της ΚΥΑ 171914 (ΦΕΚ Β’ 3072/3-12-2013).

Με τον τρόπο αυτό εφέρετο να προκάλεσε ρύπανση του περιβάλλοντος, ως τέτοιας νοουμένης της παρουσίας στο περιβάλλον ρύπων, δηλαδή κάθε είδους ουσιών, θορύβου, ακτινοβολίας ή άλλων μορφών ενέργειας, σε ποσότητα, συγκέντρωση ή διάρκεια που μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, στους ζωντανούς οργανισμούς και στα οικοσυστήματα ή υλικές ζημιές και γενικά να καταστήσουν το περιβάλλον ακατάλληλο για τις επιθυμητές χρήσεις του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου