Το τριήμερο 25,26 & 27 Σεπτεμβρίου υλοποιήθηκε στην Αστυπάλαια ένα Οικολογικό πολυεπίπεδο γεγονός, που πραγματεύτηκε τα ζητήματα της αιολικής ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας και της ηλεκτροκίνησης. Η διοργάνωση του τριημέρου ήταν πρωτοβουλία του Δήμου Αστυπάλαιας με την επιμέλεια της Επιστημονικής Επιτροπής του ECOCITY και τη σύμπραξη της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του ΥΠΕΝ.

Στο πλαίσιο αυτού του γεγονότος διοργανώθηκαν παράλληλα και βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & Επικοινωνία σε Εκπαιδευτικούς». Εκπαιδευτικοί από την Αστυπάλαια, την Κω και την Κάλυμνο συμμετείχαν στο Πρόγραμμα με αξιοποίηση πρωτοποριακών τεχνικών και εργαλείων. Η οργάνωση έγινε από την Δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Βιολόγο, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τις Σχολικές Δραστηριότητες της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, με Υπεύθυνη την κ. Ποθητή Λόη. Ο σχεδιασμός, συντονισμός και η υλοποίηση των εργαστηρίων έγινε από την κ. Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το Μέλος ΔΣ του ECOCITY και την ομάδα της.

Μέσα από την ομαδική και συνεργατική προσέγγιση οι εκπαιδευτικοί ανέδειξαν περιβαλλοντικά ζητήματα και εκφράστηκαν μέσα από την τέχνη

Η ΥΠ ΣΧΟΛ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Λόη Ποθητή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ