Ειδήσεις

Χ. Θεοχάρης: Ο τουρισμός χρειάζεται στρατηγική και ποιοτικό προϊόν

Την ανάγκη να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, σε επίπεδο δεκαετίας τουλάχιστον, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών με θέμα “Μεγιστοποιώντας την υπεραξία στην ελληνική οικονομία. Η νέα μέρα στην ελληνική επιχειρηματικότητα”.

Ο υπουργός Τουρισμού έφερε ως παράδειγμα μακροπρόθεσμης στρατηγικής την Τουρκία, που ήδη το 2017 είχε ανακοινώσει το πλάνο της για τον τουρισμό για την περίοδο 2013-2023, δίνοντας στίγμα σταθερότητας για επενδύσεις.

“Χωρίς σχεδιασμό δεν μπορούμε να κάνουμε την στροφή που χρειάζεται ο ελληνικός Τουρισμός και να αλλάξουμε το προϊόν μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ζούμε σε μια περίοδο που οι ανάγκες των τουριστών και οι απαιτήσεις αλλάζουν. Μάλιστα διαπιστώνεται ταχύτατη αλλαγή στη συμπεριφορά των τουριστών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

“Πρέπει να πάμε προς ένα προϊόν ποιότητας και αυθεντικότητας”, υπογράμμισε.

Ο ίδιος επικεντρώθηκε και στο κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης. “Δεν μπορείς να έχεις τουριστική βιομηχανία παγκόσμιας κλάσης εάν δεν έχεις αντίστοιχη εκπαίδευση”, ανέφερε.

πηγή capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου