Από τη προσεχή Δευτέρα όλες οι λειτουργίες των Μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αποστέλλονται στα αρμόδια υπουργεία ηλεκτρονικά.

Να βάλει οριστικό-αν και σταδιακά- τέλος στη αλόγιστη χρήση των παραδοσιακών, χρονοβόρων και κοστοβόρων μέσων ανταλλαγής πληροφοριών ( περιβόητες κόλλες Α4) βάζει η Βουλή με την ενεργοποίηση συστήματος ψηφιοποίησες των υπηρεσιών της.

Συγκεκριμένα από τη προσεχή Δευτέρα (που ξεκινά και η επόμενη Σύνοδος) όλες οι λειτουργίες των Μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου (ερωτήσεις, επερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων) θα αποστέλλονται στα αρμόδια υπουργεία ηλεκτρονικά (υπολογίζονται περί τα 12.500 έγγραφα ετησίως) με την αντίστοιχη ηλεκτρονική τους σφραγίδα. Μάλιστα μέχρι το τέλος του 2017 η Βουλή θα ολοκληρώσει το σύστημα διακίνησης εγγράφων με τη χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής για όλες τις υπηρεσίες της.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο αυτού του πρωτοποριακού για όλο το δημόσιο συστήματος, θα προβλεφθεί η χρήση ειδικής εφαρμογής στα κινητά των τηλεφώνων των βουλευτών όπου θα μπορούν μέσω αυτής να κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες που επιτάσσει ο θεσμικός τους ρόλος. Μετά από όλα αυτά πάντως ίσως θα ήταν θετικό να εξετάσει η Βουλή την χρήση της περιβόητης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενός συστήματος που έχει αγοράσει εδώ και χρόνια αλλά παραμένει ανενεργό.

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ