Στην… ‘κούρσα’ για την αρχηγία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκονται και επίσημα πλέον οι δέκα υποψήφιοι, οι οποίοι κατέθεσαν στις 22 του μηνός, τον απαιτούμενο φάκελο υπογραφών υποστήριξης στο γραφείο του καθηγητή κ. Νίκου Αλιβιζάτου.
Όπως είναι γνωστό, η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε πρώτη 1.200 υπογραφές νέων και συνολικά 12.500 υπογραφές που συνιστούν δίκτυο υποστηρικτών της, και άλλοι εννέα ανταγωνιστές της.
· Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του, μικρό μέρος των περίπου 10.000 χιλιάδων υπογραφών συνελέγησαν από όλες τις περιφέρειες της χώρας αλλά και από Ελληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
· Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού, για να συμβολίσει το αίτημά τους να μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως. Οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1.000 από την Μακεδονία, 1.000 από την Κρήτη και 1.000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
· Ο κ. Γιώργος Καμίνης έχει καταθέσει 1.800 υπογραφές από όλη την Ελλάδα και από 20 ευρωπαϊκές πόλεις.
· Ο Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε 1.250 υπογραφές από όλες τις περιφέρειες και από Ελληνες του εξωτερικού.
· Περίπου 2.300 υπογραφές κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
· Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει επίσης καταθέσει πάνω από 1.300 υπογραφές.
· Περίπου 1.500 υπογραφές συγκέντρωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας.
· Ο Δημήτρης Τζιώτης συγκέντρωσε 1.700 υπογραφές.
· Ο Κώστας Γάτσιος κατέθεσε 4.632 υπογραφές.

Ποιοι στηρίζουν
τον Ν. Ανδρουλάκη
στην περιοχή μας
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζουν Δωδεκανήσιοι, κυρίως από την νέα γενιά, που είναι κοινωνικά ενεργοί, συμμετέχοντας στους τοπικούς φορείς και συλλόγους, καθώς και στην αυτοδιοίκηση, όπως ο Παναγιώτης Μπουλιέρης (Ρόδος), Λίτσα Πανηγυράκη (Κως), Νίκος Κυπραίος (Ρόδος), Βασίλης Πανάγου (Ρόδος) και από άλλα νησιά, όπως η Κάλυμνος, η Πάτμος κ.λπ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι πολλοί στηρίζουν την υποψηφιότητά του από πολλούς χώρους σε μια περιοχή, όπου η κα Γεννηματά, θεωρεί ότι αποτελεί ‘προπύργιο’ δικό της λόγω καταγωγής αλλά και ιστορικών στελεχών που την στηρίζουν εξ αρχής.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» πολλά ιστορικά στελέχη του Πασόκ στην περιοχή, είτε δεν υπέγραψαν είτε δεν δηλώνουν ανοιχτά την στήριξή τους μέχρι και αυτή την στιγμή, τηρώντας αποστάσεις για διάφορους λόγους.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως κατατέθηκαν 171 υπογραφές στήριξης για τον κ. Ανδρουλάκη από το Νότιο Αιγαίο, ενώ η κα Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε περίπου 200 υπογραφές από την περιοχή.
«Φιλοδοξία μου είναι ένα δημιουργικό σοκ στην Κεντροαριστερά»
Όπως δήλωσε χτες στην «δημοκρατική» ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης:
«Φιλοδοξία μου είναι ένα δημιουργικό σοκ στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας. Επιθυμώ να εκφράσω αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι εκείνους που θέλουν να γίνουν. Στόχος μου είναι να επανασυνδεθούμε με τους απογοητευμένους προοδευτικούς πολίτες, να πείσω εκείνους που θεωρούν ότι είναι πια μάταιη η ενασχόληση με τα κοινά. Να φτιάξουμε επιτέλους ένα αληθινά ανοιχτό κόμμα που προτεραιότητά του θα είναι να δώσει προοπτική στον τόπο κι όχι προοπτική βολέματος στα στελέχη του. Μία παράταξη που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα σέβεται τους θεσμούς».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ